ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I PUTERA: Sprema se lako, osvojiće vas na prvi zalogaj

Stvar ukusa/A.K. | Ženske priče 2018-11-25 12:53:46 2018-11-25 12:53:46

Ništa lepše niste probali!

Shutterstock, ilustracija

Ovaj fenomenalni dezert napravićete brzo, a još brže će nestati iz vašeg tanjira.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

1 i 1/2 šolja brašna
prstohvat soli
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike kakao praha
1 šolja šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašičica ekstrakta vanile
5 kašika ulja
1 šolja vode
otopljena čokolada

Priprema:

U plehu u kojem nameravate da pečete kolač pomešajte sve suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu, kakao i šećer. Zatim u mešavini prstima napravite tri manja udubljenja. U jedno sipajte vodu i vanilu, u drugo sirće, a u treće ulje. Pomešajte sve dobro viljuškom, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.

Kada je kolač gotov, prelijte ga topljenom čokoladom (trebaće vam oko 200 grama, a najbolje bi bilo da je otopite sa malo ulja) i ukrasite po želji voćem ili šlagom.

Expand player
Pogledajte više