Čokoladna salama je nešto NAJUKUSNIJE, iako ne zvuči tako! Ne peče se, lako se pravi, a tajna je u OVOM sastojku!

Zadovoljna.hr/A.K. | Ženske priče 2019-04-17 11:21:01 2019-04-17 11:21:01

Ova brza, dekorativna poslastica nije rezervisana samo za zimske dane i božićne praznike, već će se itekako dobro uklopiti i sa najsočnijim uskršnjim kolačima. Da samo znate kako neodoljivo miriše na pomorandže!

Shutterstock, ilustracija

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sastojci:

250 g petit beurre keksa
125 g tamne čokolade
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 kašike kakaa
rendana korica od 1 pomorandže
ceđeni sok od 1 pomorandže

Priprema:

1. Keks izlomite na manje komadiće, stavite ih u činiju, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomešali s rendanom koricom pomorandže pa sve dobro izmešajte.

2. Na pari otopite maslac i grubo izlomljenu čokoladu, u to dodajte sok od pomorandže pa prelijte po keksima. Sve dobro izmešajte, pokrijte smesu providnom folijom i ostavite u frižideru oko 60 minuta da se smesa stegne.

3. Izvadite iz frižidera pa pustite smesu da odstoji 5 – 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na providnu foliju.

4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što verniji oblik salame, zatvorite ivice i vratite nazad u frižider na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.

5. Ohlađenu salamu obilno uvaljajte u šećer u prahu, stavite na poslužavnik, isecite i poslužite.

 

Expand player
Pogledajte više