ČOKOLADNA PRINCEZA, NJEN UKUS OBARA S NOGU: Savršeno se slaže uz kafu i svi je obožavaju
Kafa je omiljeni napitak mnogih, a ako je u kombinaciji sa čokoladnim kolačem, užitak je još veći.
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci za kolač:
250 grama maslaca
150 grama tamne čokolade
300 ml jake crne kafe
2 jaja
300 grama brašna
250 grama šećera
1 kašika praška za pecivo
prstohvat soli
Sastojci za krem:
250 grama tamne čokolade
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Maslac i čokoladu otopite nad parom. Dodajte kafu i šećer, te ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa dodajte i jaja.
Pomešajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Prebacite sve u kalup za tortu razmere 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 140˚Celzijusa 90 minuta.
Kada je pečena izvadite na rešetku i ohladite, potom je premažite kremom.
Krem:
Čokoladu naseckajte i prebacite u posudu. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja, te njom prelijte čokoladu i pričekajte 2 – 3 minuta.
Promešajte sve u glatki krem.
Ohladite pa je umutite mikserom kako bi dobila na volumenu i premažite.