Pita sa višnjama
Shutterstock
Pita sa višnjama

Shutterstock

Pita sa višnjama, Foto: Shutterstock

Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite.

PROČITAJTE JOŠ:

Potrebno vam je: 1 pakovanje kora za pitu; oko 1 kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

Priprema: Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

Komentari (1)

luka laban

16.11.2018 22:30

burek je sa mesom....