Bez šećera, margarina, pečenja, neopisivo ukusna kremasta Zimska torta!
Napravite ovu poslasticu uz nikad jednostavniju pripremu!
Torta bez šećera, bez margarina, bez pečenja? Zvuči kao nemoguća misija, ali nije! Ukus će vas zbilja oduševiti, ali i brzina pripreme! Idealno za iznenadne goste!
Za podlogu:
250 g mlevenog keksa
5 kašika oraha
60 g maslaca koji možete zameniti sokom od narandže
100 ml mleka
Izmešajte mleveni keks i orahe pa dodajte maslac, izmešajte i dodajte mleko, sjedinite i rasporedite na dno kalupa.
Fil:
800 ml slatke pavlake
1 učvršćivač za šlag
250 g maskarpone sira
200 g kisele pavlake
200 g bombona
125 g napolitanki od lešnika
200 ml šlaga za ukrašavanje
Umutite slatku pavlaku s učvršćivačem, a u drugoj posudi sjedinite sir i kiselu pavlaku, pa polako sjedinite sa slatkom pavlakom i podelite u 2 dela.
U jedan deo stavite 200 grama seckanih bombona, a u drugi izblendirane napolitanke.
Na podlogu stavite prvo deo sa napolitankama, poravnajte pa ga stavite u zamrzivač na jedno 30 minuta. Izvadite i stavite drugi deo sa bombonima poravnajte i opet u zamrzivač na 30 minuta, pa za kraj stavite šlag, a tortu ukrasite po želji.
PROČITAJTE JOŠ: