Princeza Dajana
Shutterstock
Princeza Dajana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nije tajna da se prvi u redu za britanski tron viđao sa Sarom Spenser pre nego što se upustio u vezu s njenom mlađom sestrom Dajanom

Kao što nije tajna ljubavna veza princa Čarlsa i Sare Spenser, nije ostala misterija ni kako je ona izgleda i zbog čega je doživela krah.

Par se viđao 1977. godine, a Spenserova je navodno bila prilično "zagrejana" za Čarlsa — sama Dajana je u jednom kasnijem intervjuu izjavila da se njena "sestra bacila na princa kao gadan osip".

Pored toga što je bila odlučna da osvoji Čarlsa, Sara nije imala nameru da krije ništa o njihovoj ljubavi od sveta, pa je tako u jednom restoranu dvojici poznatih novinara ispričala baš sve što ih je interesovalo. Ona je priznala da je imala "hiljade momaka", da je pobedila alkoholizam, kao i da vodi dnevnik u koji lepi sve članke iz novina koji se odnose na nju vezu s princem kako bi ih jednog dana pokazala svojim unucima. Ona je bila neočekivano iskrena i delovalo je kao da joj je publicitet udario u glavu.

sara spenser

profimedija

Ipak, ona nije imala nameru da decu ima s princem Čarlsom — i sama je izjavila da se ne bi udala za njega bez obzira na to je li "đubretar ili kralj Engleske".

Nakon što je ovaj ekskluzivni intervju objavljen, Sara ga je pokazala Čarlsu, koji se navodno razbesneo.

— Uradila si nešto neverovatno glupo — rekao joj je, a ubrzo su i raskinuli. Sara je kasnije sebe nazivala "Kupidonom" jer je svoju mlađu sestru Dajanu upoznala s princem.

U vreme kad su se Čarls i Sara zabavljali, Dajana je imala 16 godina, a u intervjuu koji su dali povodom svoje veridbe, princ se prisetio kakav je utisak ostavila na njega tih dana.

— Sećam se da sam mislio kako je vesela, zabavna i privlačna za jednu šesnaestogodišnjakinju — ispričao je on. — Mislim, bila je zabavna, razigrana i puna života i sve. Kako je princ objasnio, postepeno je, kako ju je viđao, shvatao da je Dajana prava za njega.

sara spenser

profimedija

Foto: profimedija

— Kada imate 16 godina, kada neko takav obrati pažnju na vas, to je prilično neverovatno — kasnije se prisećala Dajana u audio-zapisima u formi memoara, koji su ugledali svetlost dana u dokumentarcu Diana: In Her Own Words, tek 2017. godine. — Zašto bi neko takav bio zainteresovan za mene?

Dve godine kasnije, Čarls je sestre Spenser pozvao na proslavu svog rođendana, a Sara ga nije previše zanimala. On je, skrhan zbog smrti lorda Mauntbatena, ujaka svog oca princa Filipa, razgovarao s Dajanom i u jednom trenutku se prepustio strasti.

— U sledećem trenutku, on je praktično skočio na mene — prisećala se Dajana u pomenutim audio-zapisima.