Donald Tramp
Printskrin
Donald Tramp

Printskrin

 Foto: Printskrin

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Donald Tramp, u zemlji gde je stopa gojaznosti 37,3 odsto, ima problem sa holesterolom, a njegov indeks telesne težine iznosi (30,4), što govori o blago povišenoj gojaznosti.

Donald Tramp u svojoj 74. godini ostaje vatreni pobornik "brze hrane", a njegova ishrana je zasnovana na hamburgerima i sendivičima s jajima i sirom, slanini i sosevima, prženim krilcima s pomfritom, pici, hladnim napicima i pecivima.

Tramp ne pije alkohol, a voli koka-kolu lajt s kofeinom i čokoladne šejkove. U mladosti se bavio bejzbolom i fudbalom, a sada vodi sedelački način života. Svi ovi faktori povećavaju rizik od pojave hiperholesterolemije i kardiovaskularnih bolesti, podsećaju nutricionisti.

Tako se tipična Trampova večera sastoji iz 2 „big meka“, 2 riblja fileta i čokoladnog šejka. Preporučena doza kalorija za starije osobe, poput 74-godišnjeg Trampa, je oko 2.000 kalorija. Predsednikova večera međutim "teška" je 2.672 kalorije i to ako uzme mali šejk.

DA LI BI NA POBEDNIČKOJ VEČERI JELI BURGERE ILI SALATU?

 

Tramp je već govorio o svojoj ljubavi prema "big meku" i "Mekdonaldsovim" ribljim filetima.

Za razliku od muža Melanija Tramp je već dugo posvećena mirnom, porodičnom životu, ali ni slučajno ne zapostavlja svoj izgled niti zdravlje.

- Redovno odlazi u duge šetnje sa tegovima za zglobove na nogama. Uz to svakog dana pojede sedam voćki i predano radi na hidriranju kože - otkrila je svojevremeno ova lepotica rodom iz Slovenije. Onda je dodala da vodi računa da nikada ne legne prekasno, pa se često povuče čak i kada prati Donalda na večernjim zabavama.

Obično započinje svoj dan ovsenom kašom koja je poznata po visokom sadržaju vlakana i smuti napitkom napravljenim od nekoliko sastojaka punih vitamina.

Melanija Tramp

Printscreen / Youtube

Foto: Printscreen / Youtube

Pitate se kako lepa Slovenka održava svoju liniju vitkom, a kožu sjajnom? Ona u svoju ishranu uvodi voće bogato antioksidantima. U jednom intervjuu je otkrila da je njen dnevni cilj da pojede najmanje sedam voćki.

"Nemam uobičajen slatkiš koji uvek jedem. Ako mi se jede slatkiš, izabrala bih voće ili malo čokolade, zato što mislim da je i to potrebno mom telu", izjavila je. Prva dama je čak priznala da voli ponekad da pojede sladoled, sve dok je on "u balansu sa zdravom hranom"

Ne podvrguje se lošim dijetama, već zdrava ishrana je deo njenog načina života

Melaniji je veoma bitno da unosi dosta vode tokom dana, kako bi ostala hidrirana, a nikada ne konzumira masnu ili kaloričnu hranu. Nakon što je rodila svog sina Baron, i oslobodila se kilograma dobijenim u trudnoći, priznala je da su joj zdrava ishrana i pilates​​​​​​​, dva-tri puta nedeljno, pomogli da se vrati u staru formu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Dana

04.11.2020 15:33

Svaka cast Melaniji na nacinu kako brine o svom zdravlju i izgledu.Vec godinama trudim se da se hranim zdravo,a najvaznije je to sto sam sebe naucila da pijem dosta vode.Za to je zasluzna voda iz Nobel aparata za preciscavanje vode,koja je cistra,bistra i pitka.Sve ostale vode su mi bile bljutave.