studentkinja
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Uprkos svim nepovoljnim izgledima, mlada devojka, rođena u zatvoru i napuštena od majke, nadmašila je očekivanja i postigla nešto zaista neverovatno. Njena odlučnost i snaga doveli su je do toga da bude primljena na Univerzitet Harvard, što je mnogima postalo inspiracija.

Uprkos teškim počecima, mlada devojka je ostvarila iznenađujuću karijeru. Aurora Ski Castner, rođena je u zatvoru Galveston. Zbog izazovnih okolnosti oko njenog rođenja, njen otac je preuzeo odgovornost da je odgaja kao samohrani roditelj, pošto njena majka nije bila uključena u njen život od kada je puštena iz zatvora.

Aurora nikada nije pokušala da sakrije svoju prošlost. Castner je hrabro otvorila svoj esej za prijavu na Harvardu izjavom: „Rođena sam u zatvoru.“ 

Iskrena i moćna priča o njenoj prošlosti i životu odjeknula je u prijemnoj komisiji, što je dovelo do njenog prihvatanja u prestižnu instituciju. Gledajući unapred u svoju budućnost na Harvardu, Castner namerava da diplomira pravo.

Tokom svog detinjstva, Kasner je često menjala prebivalište sa svojim ocem, ali je ostala u okrugu Montgomeri. Kada je bila u osnovnoj školi, osoblje je prepoznalo njen potencijal, kao i njena mentorka Mona Hambi.

"Dobila sam dokument o njoj. Njen heroj je bila Roza Parks. Njena omiljena hrana bili su takosi iz Dairi Kueen-a, a volela je da čita. Mislila sam da zvuči kao bistra devojčica. I danas imam taj dokument", kaže Mona.

Njen mentor je odigrao važnu ulogu na njenom putu. Nakon što je Aurora razgovarala sa njom o svom izazovnom detinjstvu, Hembi je shvatila da je tinejdžerki potrebno više od akademske podrške. Takođe je prepoznala važnost pružanja ličnih iskustava. Shodno tome, mentorka joj je pomogla u svemu.

„Sve čemu me je Mona naučila bilo je veoma vredno, na isti način kao što je bilo veoma vredno sve što sam prošla pre Mone“, rekla je devojka. U martu 2022, Hambi i njen suprug Rendi su je pratili tokom posete Harvardu, što je bio značajan faktor u učvršćivanju njene odluke da pohađa univerzitet kasnije te godine.

"Posle tog putovanja, videla sam da se njena ljubav prema školi povećava", rekao je Hambi. Veoma je važno da nikada ne zaboravimo da naša prošlost nikada ne definiše našu budućnost, donosi Bright Side.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading