UMALO SE NIJE SRUŠILA KAD JE OTVORILA MAJČIN NOVČANIK Lenka nije ni slutila da će otkriti strašnu porodičnu tajnu
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Lenka Stević je otvorila novčanik pokojne majke i sledila se. Bila je spremna da tokom sređivanja stvari preminulog roditelja poslaže uspomene ali nije ni slutila da će nakon majčine smrti otkriti čitav jedan tajni život.

"Gledala sam u staro parče papira koje sam izvukla iz majčinog novčanika. To je bio dokument koji je sadržao ime moje majke, podatak o tome da je rodila dečaka, ali i prezime neke porodice i lokaciju koja je navedena kao Novi Pazar. Shvatila sam tada kada sam sklopila kockice da imam rođenog brata", počela je svoju neverovatnu životnu priču Stevićeva.

Zaklela se tada da će dati sve od sebe da pronađe dečaka. Potraga je trajala godinama, a kako dugo nije imala sreće čak je razmišljala da kontaktira televizijske emisije ne bi li nekako došla do informacija o bratu. Ispostavilo se da je život najbolji režiser.

"Sedela sam sa detetom na očnoj klinici u Beogradu kada je pored mene sela žena. Malo po malo, kroz razgovor sam shvatila da je iz Novog Pazara. Pomenula sam joj prezime porodice koje sam videla na parčetu papira, pitala da li ih možda poznaje. Kada je odgovorila potvrdno, pitala sam da li zna da li neko od njih ima sina rođenog te i te godine. Ispostavilo se da ne samo što poznaje tu porodicu, ona je njihov blizak prijatelj – i da, oni stvarno imaju sina čiji podaci se poklapaju", u jednom dahu priča Lenka.

Nekoliko dana kasnije žena koju je upoznala na klinici putovala je za Novi Pazar. U ruci je držala isto ono parče papira koje je Lenka našla u novčaniku. Stigla je pred kuću Kemala Dupljaka i udahnula duboko. Znala je da će mu tog dana zauvek promeniti život.

"Rekli su mi da izađem u dvorište, da prijateljica moje rođake želi da razgovara sa mnom. Dok mi je saopštavala da imam sestru kao da mi je izmaklo tlo pod nogama. Meni su roditelji rekli da sam usvojen kada sam imao oko sedam godina ali nisam znao da imam sestru. Mislio sam da sam sam na svetu. Bio sam toliko srećan da sam odlučio da je upoznam što pre", ispričao je Kemal (47) u ispovesti.

Susret Kemala i Lenke bio je buran, a otkrio je da im je sudbina bila mnogo sličnija nego što su mislili.

"Mama je napustila Kemala jer se tada razišla sa tatom, ali je kasnije i mene napustila. Pošto je otac radio van Srbije dala me je baki kod koje sam i odrasla. Kada je Kemal došao kod mene u Nikince da se upoznamo mnogo sam plakala, on toliko liči na mamu! Često sam mu čak i zavidela jer je usvojen, barem je rastao sa porodicom koja ga je želela i volela", priča Stevićeva i dodaje "kao majka troje dece ne znam kako su mogli tako da nas razdvoje. Kao majka troje dece ne znam kako majka napušta svoje dete", zaključuje Lenka.

Brat i sestra su se na kraju upoznali, a Lenkin sin je čak bio u poseti kod Kemala u Novom Pazaru i odatle se vratio pun utisaka. Neverovatno koliko život može da bude bolji kada ljudi ne gledaju jedni drugima u imena i poreklo nego u srce. Tada čak i sudbina nema izbora nego da im da srećan kraj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading