PRAVOSLAVNA PSIHOTERAPIJA PO UZORU NA VLADETU JEROTIĆA Tri tretmana dovoljna za prve rezultate
Foto: Printscreen/Youtube Printscreen

U zajedničkom cilju da spasu duše pacijenata, tim lekara i teologa spojio je medicinu i veru i pokrenuo pravoslavnu psihoterapiju. Veroučitelj je objasnio da nema razlike između vere i medicine, jer i medicina leči čoveka i daje mu podršku u životu, kao i vera.

Pravoslavna psihoterapija 

Pravoslavna psihoterapija je grana medicine i teologije koja se zasniva na radionicama koje obrađujemo, a to su ljubav, dobrota i sve one hrišćanske vrline i sveobuhvatne teme. Pitaju se mnogi, a možda su i tabu teme, razlike između vere i medicine, ali nema razlike. Medicina leči čoveka i daje mu podršku u svemu u životu, a tako isto i vera - rekao je Nedić i dodao:

- Mi smo prezadovoljni odzivom jer nam dolaze pacijenti drugih religija i konfesija. Tako da smo te radionice tako i koncipirali da se neograničavamo na pravoslavlje, već da budemo jedan vid podrške i potpore svima koji to žele - rekao je veroučitelj.

- Našta se ljudi najčešće žale, ali i koliko jedna radionica zapravo traje - upitala je voditeljka Anastasija Čanović.

Veroučitelj je otkrio da radionice traju od 30 do 45 minuta na odeljenju, a najčešći problemi sa kojima se pacijenti suočavaju su tipa emocionalne otuđenosti.

- Čas traje od 30 do 45 minuta na odeljenju. Najčešće se ljude žale na otuđenost, osećajnost nemoći, odsustvo ljubavi, mržnju koju dobijaju od svojih najbližih, zapostavljenost emocionalnu i duhovnu. Dakle, uglavnom su tog tipa emocionalne otuđenosti i pomažemo im kroz naše teme koje su iz Svetog Jevanđelja. Nama mogu da se jave i van bolnice jer smo mi i crkveno vrlo aktivni. Radimo i u određenim školama, a ja sam i u odboru za versku nastavu. Tako da kada nisu na odeljenju, a to odeljenje je sekundarnog tipa, oni se zadržavaju od 7 dana do 2 nedelje u odnosu od problema ili se dalje hospitalizuju u nekim drugim centrima. Tako da ako je pacijent na odeljenju 7 dana ili do 3 nedelje, kaže da su mu sasvim dovoljna 3 časa da zajedno sa psihijatrijskom terapijom njegovo stanje bude znatno bolje - istakao je Nedić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading