NAJSTARIJA U ISTORIJI TAKMIČENJA Nova Miss univerzuma iznenadila sve i poslala moćnu poruku
Foto: Profimedia/Foto: profimedija

Arbona Gabrijel je nova Miss univerzuma! Na takmičenju koje je održano u Nju Orleansu, za prvu pratilju proglašena je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez iz Dominikanske Republike. Takmičilo se 83 lepotica, a u top 16 finalistkinja našle su se i predstavnice Portorika, Australije, Portugala, Kanade, Venecuele, Perua, Indije, Kolumbije.

Laskavu titulu odnela je Arbona, devojka koja važi za najstariju misicu u istoriji. Ponela je tijaru procenjenu na 5,3 miliona dolara, najskuplju ikada na ovom takmičenju! Arbona ima 28 godina, rođena je u Teksasu i postala je prva lepotica filipinskog porekla koja je ponela titulu Miss SAD. Diplomirala je modni dizajn 2018. godine.

NAJSTARIJA U ISTORIJI TAKMIČENJA Nova Miss univerzuma iznenadila sve i poslala moćnu poruku

Foto: printscreen/instagram

"Moj tata se preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i sa oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da napravi put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu. Ja sam vrlo ponosna na svoje poreklo", rekla je Gabrijel, koja kada je ušla u Top 5, upitali su je: "Takmičenje Miss Universe nedavno je napravilo promenu dopuštajući majkama i udatim ženama da se takmiču ove godine. Koju biste drugu promenu želeli da vidite i zašto?"

Gabrijel je odgovorila da bi volela da se podigne gornja granica za godine.

"Imam 28 godina, što je gornja starosna granica za učesnice na ovom takmičenju. Moja omiljena rečenica je: 'Kada, ako ne sada?'. Kao žena, verujem da nas godine ne definišu. Ne juče. Ne sutra. Danas. Danas je trenutak u kom možete da ostvarite ono što želite", rekla je misica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading