VOLI DA JEDE, MRZI GA DA VEŽBA Ilon Mask ipak se drži jednog pravila, koje ga je dovelo do uspeha
Foto: EPA/EFE/ALEXANDER BECHER

Ilon Mask, čovek koji zauzima prvo mesto na listi najbogatijih ljudi, sa 260 milijardi dolara, ima posebna pravila kojih se striktno pridržava. Možda biste rekli da ljudi sa ogromnim bogatstvom pribegavaju posebnim metodama kako bi sačuvali zdravlje, produktivnost i fokus, ali istina je drugačija. Trik se sastoji u svakodnevnim navikama i rutini, a da stvar bude zanimljivija - svako od nas može da ih primeni.

Gostujući u jednom podkastu, Mask je otkrio da mu je "teško da ostane fit jer je sve stariji i stariji". Objasnio je da mu je najveći problem to što je gurman, a posebno jer nije veliki ljubitelj fizičke aktivnosti i napornih treninga. Ipak, pokušava da se trudi, pa je neko vreme trenirao karate, tekvondo, džudo. Bilo kako bilo, milijarder najviše vremena provodi na traci i sa tegovima.

"Da budem potpuno iskren, uopšte ne bih vežbao da mogu. Radije bih jeo ukusnu hranu i živeo kraće", rekao je. Objasnio je da je svestan koliko je važno održavati težinu, pa doručak nikada ne preskače. Uglavnom jede omlet, a obožava roštilj. Preferira francusku i nemačku kuhinju, a poslastica kojoj ne može da odoli je hrskavi tost sa cimetom.

Mask ne može bez jedne navike - sna. Najbogatiji čovek svake noći spava šest do šest i po sati, što je malo manje od preporuke lekare koja glasi da treba da spavamo sedam do devet sati. "Spavanje je sjajno. Prilično sam mrzovoljan ako ne odspavam dovoljno. Mogao bih duže da ostanem budan, ali onda bih manje radio, jer nedostatak sna utiče na moj fokus", objasnio je milijarder, koji nikada ne jede i ne pije alkohol dva do tri sata pre odlaska na spavanje. Kako kaže, tako štiti kvalitet sna i zdravlje.

Osim svega navedenog, Mask je isprobao i povremeni post. Priznao je da deo forme duguje i injekciji za dijabetes koja se koristi kao oblik kontrole težine za odrasle koji se bore sa gojaznošću i dijabetesom tipa 2. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading