PRVA MISICA KOJA SE TAKMIČI BEZ TRUNKE ŠMINKE Prirodna lepotica ispisala istoriju i poslala značajnu poruku
Foto: Printscreen/instagram

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel❤️ (@melisaraouf)

Studentkinja političkih nauka Melisa Rauf ušla je u istoriju kao prva takmičarka za mis Engleske koja se takmičila bez šminke za 94 godine izbora.


Student političkih nauka ušao je u istoriju kao prva takmičarka za mis Engleske koja se nije šminkala u 94 godine izbora. Melisa Rauf, 20-godišnjakinja iz Londona, rekla je da je odlučila da se pojavi bez trunke šminke na licu kako bi promovisala unutrašnju lepotu i izazvala ideale lepote koji se održavaju na društvenim mrežama.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel❤️ (@melisaraouf)

 


„To mi mnogo znači jer se osećam kao da se mnoge devojke različitih godina šminkaju jer osećaju pritisak da to urade“, rekla je za Independent o svojoj odluci. „Ako smo srećni u svojoj koži, ne treba da budemo primorani da pokrivamo lice šminkom. Naše mane nas čine onim što jesmo i to je ono što svakog pojedinca čini jedinstvenim.

Mislim da ljudi treba da vole i prihvate svoje mane i nesavršenosti, jer znamo da prava lepota leži u jednostavnosti.' „Nikada nisam osećao da ispunjavam standarde lepote. Nedavno sam prihvatila da sam lepa u svojoj koži i zato sam odlučila da se takmičim bez šminke“, rekla je ona.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel❤️ (@melisaraouf)

 


„I dalje sam sigurna u sebe, sva sam našminkana. Ovo sam ja, ne plašim se da kažem ko sam. Hteo sam da pokažem ko je Melisa zaista.' Iako su organizatori izbora za mis Engleske ranije uveli krug 'Golo lice' 2019. - koji, kako je rekla organizatorka Endži Bizli, podstiče žene da "nam pokažu ko su zaista bez potrebe da se kriju iza šminke i filtera na društvenim mrežama" - ovo je prvi put da je takmičarka odlučila da se u potpunosti odrekne šminke.

 

 

„Ovo je prvi put da sam videla takmičarku bez šminke da se takmiči u polufinalu i rekla je da se oseća osnaženom u poređenju sa svim ostalim takmičarima“, rekla je Bizli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel❤️ (@melisaraouf)

 

„Ja sam pristalica šminke koja ističe vašu prirodnu lepotu, ali nema potrebe da je mladi nose toliko jako da izgleda kao maska. Želim Melisi svu sreću na izboru za Mis Engleske 2022.'


Rauf je rekla da je bila preplavljena porukama drugih mladih žena koje su mi „govorile kako sam ih učinila sigurnijim u sebe“. „Pošto je mentalno zdravlje tako velika tema, želim da učinim da se sve devojke osećaju dobro. Samo želim da uklonim sve standarde lepote", dodala je ona. „Osećam da su sve devojke lepe na svoj način. Osećam se kao da sam ovo uradio za sve devojke.' U galeriji pogledajte još fotografija prelepe i hrabre Melise i kako izgleda bez šminke i sa šminkom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading