ŽENA KOJA PRIPREMA LJUDE ZA ONAJ SVET Nećete verovati kakve je sve poslednje želje čula
Foto: Shutterstock

Oprostila se od potencijalnog uspeha i slave advokata i odlučila je da postane nešto što se zove smrtna dula.

Odluku da će da pomaže ljudima koji su na samrti donela je nakon što je srela nasumičnu ženu u autobusu na Kubi. Ona joj je rekla da boluje od raka grlića materice i reč po reč počele su da razgovaraju o planovima za sahranu. Alua je rekla da je shvatila u tom trenutku da ova žena nije mogla da razgovara o ovome sa svojom porodicom. To je uglavnom, zaključila je, jer se ljudi plaše da pričaju o smrti.

Nekoliko meseci kasnije pomogla je svom zetu nakon što mu je dijagnostifikovan terminalni stepen raka. Tada je znala da želi da postane dula - da pomaže ljudima da isplaniraju svoj kraj života.

- Znala sam jedino da mora da postoji način da se ljudima pruži podrška u ovom najusamljenijem iskustvu kroz koje osoba može da prođe. Nije mi teško palo da napustim posao advokata. Više me je mučilo pitanje identiteta i šta uspeh zapravo znači - rekla je Alua.

Ona je osnivač organizacije Going With Grace koja je specijalizovana za planiranje kraja života, za šta je obučila još preko stotinu ljudi. Tim za podršku ima sedište u Los Anđelesu i pomaže korisnicima i njihovim porodicama ako imaju neka emocionalna, pravna i duhovna pitanja koja dolaze sa krajem života.

Pokušava da ispuni poslednje želje svojim klijentima, pa se tako jedna mlada žena odlučila na sahranu u kući koja je bila prekrivena belim ružama. Ipak ima i onih bizarnijih, kao gospođa koja je tražila da se recept za njene kolače podeli sa svetom, a njeni ostaci da budu u tepsiji.

- Izaberite delove ličnosti koji opisuju pojedinca, ko su i do čega im je stalo. Pokušajte da sve to pretočite u njihovu smrt, jer vrednosti kojima se vodimo u životi prete nas u umiranju- rekla je.

Otkrila je i da ima planove za svopstvenu smrt.

- Kada budu videli da sam uzela poslednji dah, želim da počnu da tapšu i da budu zahvalni što sam živela i nadam se, umrla mirno - otkrila je Alua.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading