NOVAK ĐOKOVIĆ: "U srednjoj školi sam odlepio za njom, ali ..."
EPA

Jedan od najpopularnijih parova današnjice, Jelena i Novak Đokoviću poznali su se 2005. godine putem zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan.
 

"Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine", rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen do ušiju u nju tokom srednjoškolskih dana.


"Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu…. Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi", ispričao je on svojevremeno.

Kako je slavni teniser otkrio američkim medijima, prosidba u prvom trenutku nije krenula kako treba.
"Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči"

"O, bože. Imamo rupu u balonu”, vikala je Jelena, dok je Novak pokušavao da izvadi situaciju.
"Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: "Molim te, pomozi. Propustiću priliku”, pričao je Nole, a onda se Jelena ubacila:
"Onda sam videla drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam da li je on lud, šta će ova reklama u to doba, a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom"!

Svadbeno veselje čuvenog para privuklo je ogromnu pažnju javnosti, a oni su se postarali da sve protekne kako su zamislili – i to bez prisustva sedme sile. Novak i Jelena, do tada Ristić, sklopili su brak u 18.30 na Svetom Stefanu 10. jula 2014. godine. Cela procedura je bila izuzetno brza, a svečanost koja je počela u 18 časova, već 30 minuta kasnije je bila završena, a u tom momentu je Jelena bila trudna sa Stefanom.

Zvanice koje su odsele na Svetom Stefanu stigle su u povorci crnih limuzina, te su prošli kroz more privatnog obezbeđenja koje je sa kopna pazilo na svečanost, dok je morsku stranu čuvala crnogorska policija na gliserima.

Venčanje se održalo u posebno napravljenoj mermernoj kupoli, Jelena je nosila venčanicu slavne kreatorke, a nakon što su svi aplauzom pozdravili njihov brak, mlada je bacila bidermajer. Svadbi su prisustvovali i Novakovi treneri Boris Beker i Marijan Vajda, Goran Đoković, Novakovov stric, koji je bio jedan od najveselijih.

Da veselje prođe bez ijednog paparaca, i mogućnosti da će slike procuriti u javnost, pobrinuli su se mladenci tako što su zabranili upotrebu mobilnih telefona i fotoaparata. Goste su zabavljali Lena Kovačević i Željko Samardžić, a nijedan od vodećih tenisera sveta se nije pojavio.
Novak je kroz osmeh pričao kako je njegova izabranica u venčanici bila poput anđela.
"Kada sam je video prvi put u venčanici, da se smeši i ide ka meni, izgledala je kao anđeo! Pokušavao sam da ostanem u tom momentu i da ga dobro zapamtim. Koncentrisao sam se na nju, njen osmeh i na našu bebu. Bio je to zaista savršen momenat", govorio je Novak.

Međutim, nakon obavljenog građanskog venčanja, slavni par je morao da sačeka 12. jul da bi se venčao i u crkvi, zbog letnjeg posta koji je bio u toku. Venčanje je održano u Crkvi Svetog Stefana, po kojoj je i samo poluostrvo dobilo ime, a ceremoniju sklapanja braka su zaključili jeromonah Kliment, iguman manastira Praskavica, u prisustvu monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske.

Novak i Jelena nisu tražili skraćeni postupak crkvenog venčanja, tako da je cela ceremonija trajala nešto više od 45 minuta i ispoštovani su svi crkveni običaji. Sve je počelo oko 11 sati. Dok je Jelena na građanskom venčanju nosila dugu belu venčanicu sa velom, u crkvi je imala elegantnu belu haljinu, a Novak je nosio sivo odelo. Crkvenom delu venčanja su prisustvovali samo kumovi i porodica mladenaca, koji su po završetku otišli na svečani ručak, dok je sveštenstvo odmah napustilo Sveti Stefan.

Nakon gala venčanja, Đokovići su ubrzo imali još jedan veliki razlog da slave. U oktobru 2014. rodio se prvenac popularnog para, sin Stefan, a Nole nije krio sreću što je postao tata.

"Dok se Stefan nije rodio, meni je tenis bio broj jedan. Svi su radili oko mene, žrtvovali se za mene i moje uspehe, i odjednom se to promenilo. Nije da to nisam želeo, baš suprotno. Jer, nije suština da se sve vrti oko vas celog života. Trudio sam se da uzvratim tu pažnju i ljubav, i žrtvu ljudi koji me okružuju. Nisam više sam, imam sina, suprugu, porodicu, i izuzetno sam zahvalan na blagoslovu da budem otac", rekao je Novak tada u emisiji „Kao sav normalan svet”.

Dok je Stefan rastao, popularni par je dobio i drugo dete, ćerkicu Taru, u septembru 2017. godine. Jelena Đoković se porodila u Monte Karlu, u kompleksu „Grejs Keli“, gde po zvaničnom cenovniku porođaj košta 5.000 evra, a svaki naredni dan se doplaćuje po 1.000 evra. Na vest o dobijanju ćerkice Novak je reagovao zagrlivši sina Stefana.
 

"Sine, dobio si sestru",glasno je uzviknuo srećni Nole.

Ponosni roditelji svaki slobodan trenutak koriste da budu sa mališanima, a Jelena neretko deli i savete o roditeljstvu, kao i o vaspitanju dece.
Iako su zbog skladnog braka, uzajamne podrške i posvećenosti porodici Jelena i Novak neretko tema medija, ona kaže kako ne postoji tačna formula za uspeh, već je potrebno puno truda i poštovanja.

"Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcioniše ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promenili. Novak i ja smo dugo zajedno i pre nego što je njegovo ime dobilo takvu težinu u javnosti. On je za mene ostao moja ljubav, bez neophodnih titula koje sada prate njegovo ime. Rad za njegov brend mi je pomogao da razumem i poštujem uspeh koji je postigao i da prihvatim usamljenost kao posledicu tog prekomernog rada, putovanja i posvećenosti. To je taj teret slave i uspeha koji često udaljava ljude od porodice i prijatelja, a koji nemamo u vidu kada sanjamo velike snove. Ni njemu ni meni nije lako da budemo razdvojeni, pogotovo sada kao roditelji dvoje dece koja su stvarno plod velike ljubavi. Nama je naše vreme toliko dragoceno, retko i jedinstveno. Ali svi smo ga željni, a on je samo jedan",govorila je ona u intervjuima.
 

Komentari (0)

Loading