BRITANSKI MEDIJI NEMILOSRDNI: "Princ Hari je prostak, jedva čeka da mu baba umre", a, evo šta navode kao razlog
EPA

Princ Hari sklopio je unosan ugovor za četiri knjige - uz uslov da će druga izaći tek nakon što kraljica Elizabeta Druga (95) umre, pišu britanski mediji.

U vestima koje će sigurno uznemiriti Bakingemsku palatu, insajderi iz industrije rekli su da je "ispovest o svemu", koju je Hari predstavio ranije ove nedelje, samo "vrh ledenog brega".

Izvori su rekli da je vojvoda od Saseksa nadgledao aukciju putem interneta i poručio izdavačkim kućama da počnu sa 18 miliona funti, s konačnom cifrom koja će možda dostići i vrtoglavih 29 miliona funti, što je blizu 34 miliona evra.

Ugovor precizira da će Hari objaviti memoare sledeće godine - kada kraljica slavi platinasti jubilej - dok će druga knjiga biti "na čekanju" do posle njene smrti.

Harijeva supruga Megan sastaviće vodič za "velnes" u sklopu ugovora sa izdavačkom kućom "Penguin Random House". Tema i autor četvrtog naslova nisu poznati.

Medijima je rečeno da je princ (36) vodio pregovore iz Montesita u Kaliforniji, gde su on i Megan kupili vilu od 11 miliona funti akonto unosnih poslova, uključujući i striming usluge Netfliksa i Spotifaja.

Dvoje izdavača doletelo je iz Londona da ga vide, a drugi su učestvovali u aukciji video pozivom, kažu izvori.

"Vodio je pregovore - imao je stav "uzmi ili ostavi", rekao je izvor u izdavačkoj industriji.

"Njegova početna cena bila je 25 miliona dolara (18 miliona funti), a konačna suma bila je viša od toga, možda čak 35-40 miliona dolara (25-29 miliona funti). Učesnici aukcije su zapravo bili veoma šokirani njegovim pristupom. Ljudi će početi da se pitaju, šta on zna, na koga će ciljati? Sama ideja ove tempirane bombe, koja zavisi od smrti kraljice, neverovatna je i mnogima može izgledati kao je zamišljena uz veliku dozu lošeg ukusa. U Britaniji je izdavaštvo još uvek prilično "džentlmenska" industrija. Visok je ulog, ali se i dalje vodi vrlo otmeno", naveo je izvor.

Princ se uvek trudio da istakne ogromno poštovanje koje ima prema kraljici i njenom radu, a ranije je izjavio da su on i Megan želeli da nastave njeno izvanredno nasleđe.

Međutim, mnogi u kraljevskoj porodici veruju da su njegovi postupci bili sve samo ne poštovanje i vršili su nepodnošljiv pritisak na Elizabetu Drugu, koja i dalje marljivo radi u svojim 90-im, u žalosti za preminulim suprugom, princom Filipom.

Dogovor će, neizbežno, Saseksovi smatrati daljim iskorišćavanjem njihovih bivših kraljevskih uloga i statusa - nečega što su lično obećali kraljici da nikada neće učiniti.

Komentari (0)

Loading