ŠOKANTNA ŽIVOTNA PRIČA! RODITELJI MU OKRENULI LEĐA, GODINE PROVEO U LUDNICI…Paulo Koeljo (70) danas je milioner i ne krije bizarnu prošlost
Foto: Youtube/Printscreen

Nakon pojave romana Alhemičar 1988. godine, brazilski pisac Paulo Koeljo stiče svetsku slavu. Svaki njegov roman je bestseler, ne postoji osoba koja bar jedn njegovu knjigu nije pročitala. Ovaj grenijalni pisac iza sebe krije neobičnu i pomalo šokantu životnu priču.

Rođen je 24. avgusta 1947. godine u Rio de Žaneiru. Danas ima 70 godina i trenutno sa suprugom živi u Ženevi.

Iako je relativno kasni počeo da se bavi pisanje, uspeo je da osvoji milione ljude širom sveta

Rana mladost

Životna priča Paula Koelja vrlo je zanimljiva, pa čak pomalo i intrigantna. I pored velike ljubavi koju je gajio prema pisanju, nikako nije uspeo da se izbori sa svojim roditeljima koji su za njega planirali drugačiji život. Njegova majka je želela da on postane inženjer ili advokat, zbog čega ga je više puta slala u psihijatrijsu ustanovu ne bi li mu izbila suludu ideju iz glave o tome da postane pisac. Razlog za to bila je činjenica da se od pisanja u Brazilu ne može živeti.

Ipak, Paulo Koeljo je više puta izjavio da je oprostio roditeljima što mu nisu pružali podršku kada mu je bila najpotrebnija, iako je boravak u mentalnom azilu uticao na to da pati od kratkoročnog pamćenja.

Život pre pisanja

Paulo je bio tipični buntovni tinejdžer i prilično loš učenik. Bio je siromašan i vrlo nesrećan u školi. Takođe je bio i meta za siledžije, a taj problem je uspeo da reši zahvaljujući svom talentu za pričanje fenomenalnih priča. Nakon što je upisao pravni fakultet, ubrzo ga je napustio, predavši se drogama...

Nastavak teksta pročitajte penzionisani.rs!

Komentari (0)

Loading