BOLNA ISPOVEST PRINCA HARIJA: Često sam se opijao, kada pomislim na svoju mamu, u glavi mi je uvek jedna ista scena! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Vojvoda od Saseksa, princ Hari (36), otkrio je da je posle smrti majke, princeze Dajane, pio alkohol kako bi se izborio sa traumama.

Hari je u emisiji Opre Vinfri priznao da je bio spreman da koristi i drogu samo da bi se osećao bolje, deceniju nakon Dajanine smrti 1997. godine, a govorio je i o anksioznosti i paničnim napadima koje je imao i kao stariji, a dotakao se i iskustva sa majčine sahrane, prenosi BBC.

Vojvoda od Saseksa je opisao da je period između 28 i 32 godine bila noćna mora njegovog života i da su mu se tada dešavali panični napadi i snažna anksioznost, prenosi Tanjug.

- Nisam mogao da se skoncentrišem. Svaki put kada sam oblačio odelo i kravatu, morao sam na silu to da radim. I pre nego što sam izašao iz kuće, bio sam mokar od znoja. Ili sam bio besan ili nisam bio svoj - opisao je Hari.

Vojvoda je dodao da se petkom i subotom opijao od alkohola "ne zato što je uživao, već zato što je pokušavao da pobegne od nečega".

Hari je tokom Oprine emisije posvećene mentalnom zdravlju govorio najpre o sebi i svojim iskustvima. Kako je rekao, odlučan je u tome da prekine "ciklus bola", odnosno da se to ne odrazi na njegovo roditeljstvo, a otkrio je i da je išao na terapije.

Ovo je bila prva epizoda dokumentrane serije "The Me You Can't See", a princ je otkrio dosad nepoznate detalje života u kraljevskoj porodice i razloge zbog kojih je takav život odlučio da napusti.

Između ostalog je otkrio da četiri godine ide na terapije kako bi se izlečio od prošlosti, a da ga je supruga Megan ohrabrila da potraži pomoć.

- Išao sam kod lekara opšte prakse, psihoterapeuta, alternativnih terapeuta...

Nastavak teksta pročitajte na penzionisani.rs!

Komentari (0)

Loading