PRELEPA KATARINA (21) DRUGI PUT JE OBOLELA OD LEUKEMIJE "Osećala sam hronični umor, a onda se pojavio i znak na nozi"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Mlada devojka Katarina Trivić iz Banjaluke drugi put boluje od leukemije. Ali ona je veliki borac i dama, veliki ljubitelj mode i istinske prirodne lepote. U TikTok video snimku, objasnila je razliku između simptoma prvi i drugi put.


"Simptomi su veoma različiti. Za početak, ja sam osoba koja se celog života bavi sportom i profesionalno trenira tenis, a iskreno pre ovoga ne sećam se kada je prošao dan u mom životu bez treninga", počela je svoju priču Katarina.

U novembru 2020, kada se pojavila korona, uputila se u teretanu, ali je primetila da joj je jutro neobično.

"Posle trećeg čučnja osetila sam da nešto nije u redu, vrto mi se u glavi, ali sam mislila da je to zato što je rano. Bilo je sedam ujutru, nisam doručkovala, a nisam dovoljno ni spavala.

Mislila sam da bi to moglo biti, ali se to ponovilo naredna tri-četiri dana. Posle par dana sam otišla na put i potpuno ignorisala to jer sam mislila da me je umor obuzeo. Međutim, kada sam vratila se sa puta, umor je postao još intenzivniji, a tata je prvi primetio da nešto nije u redu jer ja sam osoba koja nikad nije kod kuće, stalno sam izlazila.

Tih dana sam samo spavala i po 15 sati i nisam nigde izlazila, ništa nisam radila, osećala sam hronični umor“, kaže ona u videu i dodaje:

"Nisam se testirala, bilo je vreme korone, mislili smo da sam možda imala koronu, ali onda mi se pojavila modrica na nozi i znala sam da se nisam nigde udarila. To je bio okidač za vađenje krvi,da vidim šta se dešava.

Kad imaš leukemiju to se sve vidi u krvi jer je rak krvi. Išla sam po nalaze koji su bili loši, a trombociti su bili niski i onda su u Banjaluci pretpostavili šta se dešava. Odmah su me poslali u Beograd gde sam imala punkciju i 31. decembra na Novu godinu sam saznala da imam leukemiju. U tom trenutku bolest mi je već bila preko 60 odsto i to je generalno problem leukemije jer nemate nikakve simptome dok ne bude prekasno."

"Skoro dve godine sam bila u stanju remisije, što znači da nije bilo bolesti. Pre otprilike dva meseca sve je počelo ponovo. Otišla sam kod lekara u Sloveniju na pregled i nalaz krvi je bio u redu.

Desetak dana kasnije osetila sam bolove u gornjem delu leđa, međutim, bila sam u bolnici sedam, osam meseci i dobila sam totalnu atrofiju mišića, nakon toga sam devet meseci bila na štakama jer sam operisala oba kukove pre sedam meseci, pa sam nekako ignorisala bol jer sam mislila da je to možda zbog slabosti u mišićima.

Bol mi je otišao niz leđa i postao nepodnošljiv. Imam visok prag tolerancije na bol i ne žalim se, ali to je bila katastrofa“.

Zatim je otišla kod lekara koji joj je prepisao miorelaksante, ali oni nisu dugo delovali.

"Neurolog me je poslao na magnet i rezultati nisu bili dobri. Doktori su mislili da je uklješten nerv jer sam imala simptome kao da je nešto uklješteno. Počelo je da me pecka u nogama, nisam mogla da hodam,trebala mi je pomoć i onda su na magnetu videli da ima izraslina između 11. i 12. pršljena.

U Sloveniji su radili krvne pretrage i punkciju koštane srži, nalaz u redu, savršen kao kod svih zdravih ljudi i test koštane srži je bio u redu. Ali kasnije su videli da ima između šest i sedam odsto malignih ćelija. Kod zdrave osobe imate do pet. Kada su bili gotovi rezultati biopsije videli su da je tkivo sastavljeno od iste ćelije kao i moja bolest u koštanoj srži, pa misle da je koštana srž izbacila i hvala joj, jer inače ne bih na vreme saznala da sam bolesna“, završila je svoju priču.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading