žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Aritmija je poremećaj srčanog ritma koji se javlja kada postoji drugi poremećaj koji sprovodi električni impuls, što uzrokuje da srce kuca presporo, prebrzo ili nepravilno. To je stanje koje pogađa milione ljudi širom sveta.

Neki od dobro poznatih znakova upozorenja da možda imate aritmiju su bol u grudima. Međutim, ovo nije jedini znak koji ukazuje na ovaj zdravstveni problem. Drhtanje u grudima Aritmija je stanje u kojem je vaše srce van svog normalnog ritma, a van ritma može biti povremeno ili trajno. Prepoznaćete to ako u srcu imate osećaj „leptirića”.

Srce preskače

Ako osećate da vam je srce preskočilo, to može značiti da signali u telu ne dolaze na vreme, zbog čega vaše srce kuca van uobičajenog ritma. U ovom slučaju, srce se kontrahuje pre nego što se komore za prikupljanje krvi napune krvlju. Tada u telo ulazi manje krvi nego obično.


Gubitak daha

Gubitak ili otežano disanje je vrlo često znak da imate aritmiju. Iako će ponekad biti teško objasniti simptom gubljenja dana, on zapravo uključuje osećaj nedostatka vazduha, osećaj umora ili stezanje u grudima.

Vrtoglavica

Vrtoglavica i gubitak svesti su takođe znaci aritmije. Kada srce ne kuca pravilno, dotok krvi u ostatak tela je smanjen i to izaziva vrtoglavicu, a vrlo često i gubitak svesti. Ovi simptomi se smatraju ozbiljnim, gde treba odmah da se obratite lekaru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading