Blagotvorno deluje na organizam: Recept za ulje od lovora
Foto: Shutterstock

Osim u lečenju zglobova, lovor ulje se takođe koristi za lečenje upaljenih limfnih čireva, migrene, i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je primeniti ulje na slepoočnici. Na taj način bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovo ulje može smanjiti povećanu telesnu temperaturu. Ono takođe pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, i poboljšava apetit.

Takođe lovorovo ulje je super za preventivne mere. Ono ima sposobnost da se poveća otpornost na infekcije, odnosno, super je kad je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kod kuće kako bi se pripremili losion za rešavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.

Potrebni sastojci:

  • 30 grama listova lovora
  • 250 ml maslinovog ulja

Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smesu u staklenu bocu, zatvorite ga čvrsto i pustiti da stoji mirno na tamnom i hladnom mestu 14 dana.

Protresite bocu je sadržaj s vremena na vreme. Nakon dve nedelej procedite ulje kroz gazu i preneti tečnost u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading