Zaboravite na pomorandžinu koru: Čaj od koprive smanjuje pojavu celulita
Foto: Shutterstock

Čaj od koprive na veoma efikasan način čisti telo i odličan je diuretik. Ukoliko konzumirate čaj od koprive  za celulit, pomoći će vam kod viška tečnosti da se izbaci iz organizma, iz masnih delova tela, pa se iz tog razloga smatra odličnim čajem za vodeni celulit.

Napomenućemo ovde i da ,  sadrži dosta gvožđa, pa se zato često koristi i za anemiju, ali i uopšte, za jačanje organizma i celokupan imunitet. 

Ljudi koji piju čaj od koprive imaju više energije i snage, odličan je za detoksikaciju organizma, pomaže kod cirkulacije i kod viška celulita na telu.

Kada govorimo o celulitu, ovaj čaj od koprive za celulit, pre svega vam može pomoći kod prevencije nastanka celulita. Čisti odlično vaš organizam i izvrstan je diuretik.

Zašto je to tako ? 

Kao što smo rekli, kopriva podstiče cirkulaciju i detoksikaciju tela, pa je celulitu teško da se u takvim uslovima razvije. Takođe se izbacuje i višak vode i masnoće iz organizma.

Ako ste odustali od svih tretmana u salonima lepote, rešili ste da ne koristite nikakve masaže za celulit i okrenete se prirodi i tražite prirodan način za gubitak viška kilograma i eliminaciju celulita, onda je čaj od koprive za vas.

Ukoliko vam budemo rekli da se čaj od koprive za celulit uspešno već koristi dugi niz godina, da li ćemo vas obradovati ? Osim toga, ako je vaš problem i gojaznost, onda ćete rešiti dva problema odjednom. Bingo.

Zbog antioksidanasa koje sadrži kopriva, ona je sjajan biljka za čišćenje krvi.  Čaj od koprive za celulit deluje na organizam tako što  čisti krv od viška slobodnih radikala i toksina. Upravo oni su razlog pojave brojnih oboljenja, ali i celulita i suvišnih kilograma.

Govorimo o  višku vode u organizmu, koji ćete lako eliminisati na najbolji način ako redovno  pijete ovaj čaj . Reč je o prirodnom diuretiku, koji će vam pomoći da iz tela izbacite sav višak onih nagomilanih metaboličkih materija, koji se nalaze u vašim mišićima, krvi i organima.

Ukoliko primetitie da je boja vašeg urina drugačija, dok koristite čaj od koprive za celulit, nemojte se uplašiti. To će biti sasvim normalna pojava, obzirom da kroz mokraću gubite sve ono što je višak u vašem telu – dakle nemojte brinuti.

Kako se višak tih nepotrebnih materija bude izbacivao iz vašeg organizma, primetićete vremenom da urin postaje bistriji. Biće potrebno vreme, ali da znate da je to znak da je vaš organizam u velikoj meri oslobođen od štetnih materija.

Osim što ćete se rešiti vašeg celulita, primetićete kako se osećate veoma dobro i kako ste puni energije. Neće se više javljati osećaj nadutosti, vaš celulit će se smanjiti, otečeni zglobovi biće iza vas, a naslage sala oko stomaka će postepeno nestati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading