MELEM ZA ŽELUDAC Pomaže kod jedne od najraširenijih bolesti današnjice
Foto: Printscreen

U sirovom obliku, krompir je veoma zdrava i svestrana namirnica. Ali pre upotrebe potrebno je oljuštiti krompir, jer je njegova kora otrovna. U stvari, kožica zdravog, organski uzgojenog krompira ne sadrži nikakve supstance koje su štetne po zdravlje.

Opasan je nezreo krompir sa zelenom ili delimično zelenom korom, kao i onaj koji je pustio klice. Opasnost se krije u solaninu – toksinu koji se javlja u klicama i zelenim delovima krompira. Ali možete ga se lako rešiti tako što ćete pre upotrebe ukloniti delove ljuske sa klicama i zelenkastu koru.

Prednosti krompira:

Krompirov sok je odličan prirodni lek koji pomaže kod gastritisa, jedne od najrasprostranjenijih bolesti današnjice. Treba uzeti jednu kašiku soka razblaženog sa malo vode, pola sata pre obroka.

U lečenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu preporučuje se konzumiranje pola decilitra soka od krompira na prazan stomak i pola decilitra pola sata pre ručka i večere.

Sok od krompira blagotvorno deluje na snižavanje nivoa šećera u krvi, kao i na plućne i respiratorne bolesti.

Krompir u poslednje vreme sve više dobija na značaju kao neophodno sredstvo u borbi protiv bolesti jetre i bubrega, kao i bolesti srca, visokog krvnog pritiska, dijabetesa, lumbaga i reumatizma.
 

Konzumiranje soka od sirovog krompira odlično je sredstvo za jačanje imuniteta, a pomaže i u otklanjanju čestih glavobolja i menstrualnih bolova. Takođe, ako se osećate slabo ili iscrpljeno, popijte ujutru i uveče sok napravljen od jednog srednjeg krompira, jedne šargarepe i jabuke - u roku od dve nedelje bićete u formi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading