NIJE POKVARENA ALI JE ODVRATNA Zbog jedne fotografije piletina će vam se smučiti za ceo život, kako se ovo našlo u prodaji
Printscreen/Reddit

Na društvenoj mreži Instagram jedan potrošač je objavio fotografiju pilećeg mesa koje je zgrozilo korisnike ove mreže.

Mnogi su na prvi pogled pomislili da je, koja je prema rečima autora fotografije, kupljena u jednom marketu, pokvarena. Međutim, neki smatraju da je ovo meso "trulo".

Foto: Printscreen/instagram

 

Ispod ove fotografije su se nizali komentari potrošača koji su komentariali kvalitet mesa koje kupujemo.

- Nemojte jesti više meso. Tretiraju hormonima, žene imaju neviđenih problema sa ciklusom. Otkad ne jedem meso prestala sam da otičem i da imam bolove od kojih sam završavala u bolnici. Apel ženama da izbegavaju sve sem ribe - navodi se u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- Meso i da nije tako žuto ne bi trebalo da se jede. Ovo su toksini koji se vide. A šta je sa onima koji nisu vidljivi, ali su prisutni od momenta kad životinjica doživi strah i ispusti ih u tkiva gde i ostanu jer nakon straha je ubijena.

pak, oni koji su iskusni u uzgoju pilića kažu da ovo nije pokvareno meso.

- Hranim piliće preko 11 godina. Manji tov za rodbinu i svoje potrebe godišnje oko tri ture do 350-400 komada... Pojava ovog zelenog je jako retko, ali desi se treba paziti da ne dođe do potrošača. Nije otrovno, ali je odvratno. Desi se ako se pilići uplaše pre klanja, jako mahanje krilima, ostane mišić bez kiseonika...

- Hranu treba kupovati u registrovanim objektima tamo gde se poštuju temperaturni režimi i postoje informacije o poreklu namirnica.

Komentari (0)

Loading