VEKOVIMA SE KORISTI ZA LEČENJE PLUĆA Kao oblog ili piće rešava problem bronhitisa i hroničnog kašlja za manje od 24 sata
Foto: Youtube/Printscreen

Guščja mast je lek koji se vekovima koristi u narodnoj medicini protiv bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih respiratornih oboljenja. Veoma je efikasna kod čestih opstrukcija i kada je potrebno iskašljavanje sekreta nakupljenog u plućima.

Možete je naći na pijacama ili potražiti u seoskom domaćinstvu, kao gotov proizvod u tegli ili kao guščja mast.

Oko 300 grama guščje masti iseći na kockice i polako, na umerenoj temperaturi, topiti u tiganju, vodeći računa da ne zagori. Kada se potpuno istopi, procedite kroz cediljku i stavite u teglu. Ohlađenu mast čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru.

Pre upotrebe teglicu izvadite iz frižidera da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi se ugrejala.

Gusku mast možete koristiti na dva načina:

1. Kao oblog

Grudi namažite guščjom mašću, pokrijte gazom ili pamučnom krpom i zagrejte dete ili odraslu osobu. Najbolje bi bilo da se oblog stavlja tri puta dnevno: ujutru, jednom u toku dana i uveče pre spavanja. Osoba treba da se odmori najmanje sat vremena nakon nanošenja zavoja i da spava preko noći uz večernji zavoj.

2. Kao dodatak mleku

Jednu kašičicu za decu ili jednu supenu kašiku za odrasle pomešajte sa toplim mlekom. Da biste postigli bolji ukus, u guščju mast dodajte istu količinu meda, a zatim stavite u mleko. Najbolji efekat se postiže kada se napitak pije 2-3 puta dnevno sa minimalnim intervalom od 4-5 sati. Ovu prirodnu terapiju treba da koristite sve dok imate simptome bolesti.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading