Umiruju simptome: Četiri čaja koja će učiniti da zaboravite na urinarne infekcije
Foto: Shutterstock

Urinarne infekcije su najčešća oboljenja urinarnog sistema i češće pogađaju žene. U zavisnosti od uzročnika, mogu da budu veoma uporne i da zahtevaju dugotrajno lečenje.

Nažalost, nema stopostotne zaštite od urinarnih infekcija, ali zato postoje prirodni lekovi koji ublažavaju tegobe i leče infekciju kada do nje dođe.

PERŠUN

Čaj od peršuna je odličan za čišćenje organizma i izbacivanje viška tečnosti, a uz to je i sjajan lek protiv urinarnih infekcija.

Priprema: Kašičicu-dve suvog lišća ili korena peršuna stavite u šolju vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta. Procedite i popijte dok je čaj još topao. Pijte tri šolje dnevno, posle jela.

KUKURUZNA SVILA

U narodnoj medicini kukuruzna svila je poznata kao izvanredno sredstvo za lečenje upale mokraćnih kanala. Osim toga, utvrđeno je da redovno ispijanje ovog čaja izaziva rastvaranje kamena i izbacivanja peska iz bubrega.

Priprema: Kašiku osušenih niti kukuruzne svile stavite u 3 dl vrele vode. Kuvajte tri minuta, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Pijte tri puta dnevno po šolju ohlađenog čaja.

BREZA

Od svih delova breze u lekovite svrhe najviše se koristi lišće jer ima snažno diuretičko dejstvo. Posebno se preporučuje za lečenje bakterijskih infekcija urinarnog trakta i kod uretritisa. Ako imate problema sa srcem ili bubrezima, ne smete da pijete čaj od lišća breze pre nego što se konsultujte s lekarom.

Priprema: Kašičicu sušenih listova breze prelijte šoljom vrele vode, ostavite da odstoji deset minuta, a zatim procedite. Pijte četiri šolje dnevno, između obroka. Posle čaja obavezno popijte šolju vode.

UVIN ČAJ

Uva ili medveđe grožđe biljka je koja se koristi za lečenje urinarnih infekcija.

Zeleni, kožasti listići imaju antibakterijsko delovanje i tako uništavaju bakterije i viruse.

Priprema: Kašiku suvog lišća uve prelijte sa 250 ml ključale vode, ostavite da stoji 15 minuta, procedite i popijte bez šećera. Sveže pripremljen čaj pijte tri puta dnevno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading