KORISTI SE I U BOLNICAMA Ovako napravljen kvas sprečava nastanak malignih tumora
Foto: Youtube/Printscreen

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumacija kvasa od cvekle sprečava nastanak malignih tumora, čisti jetru i organizam od toksina i drugog "otpada", otklanja zatvor i druge crevne tegobe.

Ruska tradicionalna medicina kvas od cvekle smatra najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer na duži period normalizuje krvni pritisak, koristan je kod ateroskleroze.

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumacija kvasa od cvekle sprečava razvoj malignih bolesti, tumore, čisti jetru, organizam od toksina i drugog "otpada", otklanja zatvor i druge crevne tegobe.

Ruska tradicionalna medicina smatra da je kvas od cvekle najbolji nemedicinski lek za hipertenziju, jer dugo normalizuje krvni pritisak, koristan je za aterosklerozu.


Za pripremu lekovitog kvasa od repe trebaće vam:

  • - staklena tegla od 3 litra (i glineni lonac je još bolji, ako ga imate)
  • - 700 g cvekle (približno 3 sveže cvekle srednje veličine)
  • – 2 kašike brašna
  • – 200 g šećera
  • – 100 g suvog grožđa
  • Priprema: Sveže opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriške i stavite u čistu teglu. Dodati suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 g šećera. Napunite teglu hladnom kuvanom vodom i promešajte. Potom ga poklopiti plastičnim poklopcem ili, još bolje, umotati u duplu gazu, da kvasac "diše" i ostaviti na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.


    Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi uklonite penu. Posle 7 dana procedite smešu kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte 3-4 kašike 3 puta dnevno pre jela. Čuvajte kvas u frižideru. Popijte sav kvas i time je završena prva faza čišćenja jetre.

    Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Ponovo pauza od 3 meseca i ponovite tretman treći put. Posle godinu dana vaša jetra će biti potpuno čista! Prilikom čišćenja, prenosi B92, iz bubrega može da izađe pesak i sitni kamenčići, inače ovaj kvas od cvekle odlično čisti jetru i bubrege.

    Ovu metodu koriste lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, već i za ceo organizam, i kao odličan lek za hipertenziju i aterosklerozu.

    Postoje i kontraindikacije: Kvas se ne preporučuje osobama sa bolesnim bubrezima, problemima sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (gihtom). U ovom slučaju je neophodna konsultacija lekara. Morate biti oprezni ako imate nizak krvni pritisak.
     

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading