SVE BOLESTI KREĆU IZ STOMAKA Napitak čuvene ruske doktorke radikalno čisti želudac i creva
Foto: Youtube/Printscreen

Mnoge bolesti počinju i razvijaju se iz creva. Hipokrat je ovo rekao još pre 2000 godina ali mi tek sada razumemo pravi značaj njegovih reči i koliko je bio u pravu.

Istraživanja u poslednjih 20 godina su otkrila da je zdravlje vašeg stomaka kritično za vaše sveukupno zdravlje. Poremećaji u stomaku doprinose razvoju dijabetesa, gojaznosti, reumatoidnog artritisa, autizma, depresije, sindroma hroničnog umora i drugih hroničnih oboljenja. Zapravo, mnogi smatraju da će zdravlje stomaka biti najveći zdravstveni cilj 21. veka.

Crevna flora

Naša creva su dom za otprilike 100,000,000,000,000 (100 triliona) mikroorganizama. To znači da se u ljudskom organizmu nalazi 10 puta više bakterija nego što ima svih ljudskih ćelija u celom organizmu. Poznato je preko 400 različitih vrsta crevnih bakterija.

Tek smo od skora počeli da razumemo ulogu crevne flore u razvoju bolesti. Pre svega, crevna flora doprinosi normalnoj stomačnoj funkciji, obezbeđuje zaštitu od infekcije, reguliše metabolizam i sadrži skoro 80% imunog sistema.

Na našu nesreću, nekoliko tekovina modernog načina života direktno doprinose poremećaju crevne flore:

  • Antibiotici i drugi lekovi, kao hormonski preparati za kontrolu rađanja ili lekovi protiv upale (brufen, aspirin) i drugi,
  • Ishrana bogata rafinisanim ugljenim hidratima (beli hleb, keks, razne poslastice), šećerom i industrijskim namirnicama (sva zapakovana hrana sa etiketom koja objašnjava sastav namirnice),
  • Ishrana siromašna vlaknima,
  • Toksini iz hrane (gluten iz pšenice, industrijski proizvedena biljna ulja) koji uzrokuju propustljivost creva,
  • Hronični stres,
  • Hronične infekcije.
  • Ruskinja Viktorija Semjonova godinama se uspešno leči svojim receptom za radikalnu detoksikaciju, odnosno čišćenje svih toksina iz creva.

    Neki od znakova koji ukazuju na to da su creva preopterećena su: zatvor, grčevi u stomaku i crevima, zapaljenje bubrega, loš zadah i često gljivice na stopalima.

    Recept za radikalnu detoksikaciju

    Konzumiranjem ovog detoks napitka po receptu ruske Viktorije Semjonove možete očistiti creva i sprečiti razvoj bolesti debelog creva.

    Trebaće vam sledeće koje se sastoji od:

    • pola kilograma šargarepe
    • pola kilograma sveže cvekle
    • jedna šaka seckanih suvih kajsija
    • jedna šaka suvog grožđa
    • jedna kašika meda

    Uputstva za pripremu recepta:

    Šargarepu i cveklu iseckajte na sitno i stavite u šerpu. U drugom loncu prokuvajte vodu i prelijte povrće tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte seckane suve kajsije i suvo grožđe. Stavite na vatru i čim provri sklonite lonac sa vatre. Kada se prohladi u smesu dodati 1 kašiku meda. Prebacite na hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon tog perioda, tečnost procedite kroz gazu i čuvajte je u frižideru.

    Kako se koristi:

    Pijte pola čaše tri puta dnevno, pre jela. Komadi voća i povrća se takođe mogu konzumirati odvojeno ili jednostavno dodati u obrok. Kako biste što bolje očistili creva, ovaj recept primenjujete mesec dana. Navedena količina će biti dovoljna za 2 dana.

    Lekovita moć ovog napitka

    Cvekla savršeno čisti creva, jetru i krv, što sprečava nastanak kamena u bubrezima i žuči. Šargarepa ima jaka antioksidativna svojstva i sadrži beta-karoten koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin je posebno snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar imuniteta, koji je takođe neophodan za rast ćelija i zdravlje očiju.

    Suvo voće, kao što su suve kajsije i suvo grožđe, eliminiše višak sluzi iz creva i organa želuca i tako doprinosi zdravlju jetre i slezine. Suve kajsije deluju kao blagi laksativ i podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Suvo grožđe takođe stimuliše varenje i ublažava anemiju. Očistite svoje telo ovim napitkom.

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading