DAJE TELU GIPKOST I PODMLAĐUJE GA Od ove namirnice napravite najbolji lek protiv gorušice i problema sa crevima
Foto: Youtube/Printscreen

Svi znaju da je šargarepa zdrava, ali da li ste znali da je još bolja kada se konzumira kao sok.

Ko ima problema sa gastritisom, šargarepa je prava stvar za njega. U šargarepi je prisutan tiamin, tj. vitamin B1 koji poboljšava varenje i reguliše kiselinu želudačnog soka.

Vitamin B3 kojim takođe obiluje šargarepa, metaboliše šećer, proteine i masti i daje energiju organizmu. Izuzetno pomaže u detoksikaciji i čišćenju organizma.

Unošenjem ove tako dragocene namirnice, vašem telu ćete dati gipkost i podmladiti ga.

Sastojci i priprema:

Za pripremu ovog lekovitog napitka potrebno vam je 400 grama šargarepe. Povrće najpre dobro operite, a zatim istrljate četkom. Nakon toga isecite šargarepu na sitne kockice i iscedite u sokovniku. Ovako pripremljen napitak će neutralisati višak želudačne kiseline i otkloniti tegobe prouzrokovane gorušicom.

Upotreba:

Ovako pripremljen sok od šargarepe pijte u malim gutljajima. Trebalo bi ga konzumirati ujutru pre doručka, ne vise od 150 ml. Inače, boja šargarepe potiče od karotena iz kog nastaje vitamin A.

Ukoliko želite da zadržite mladalački izgled, jedite bar jednu šargarepu dnevno. Ovo povrće poznato je po svojim ‘’antiejdžing’’ moćima. Naime, bogatstvo beta-karotenom štiti ćelije u organizmu od oštećenja. Ovaj vitamin takođe obezbeđuje zdravu kožu, kosu i nokte, a utiče i na rad jetre, creva, želuca, jača srce i imunitet, popravlja vid.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading