ČUDOTVORAN LEK IZ PRIRODE Smanjuje rizik od dijabetesa i karcinoma, a topi kilograme i vraća energiju
Foto: Youtube/Printscreen

Matcha je vrsta zelenog čaja, čiji se listovi suše i pretvaraju u prah, koji važi za jedan od najpoznatijih prirodnih preparata za povećanje fizičke izdržljivosti i energije.

Pripremaju ga u okviru tradicionalnih japanskih ceremonija čaja, a više od 800 godina Zen monasi ga koriste tokom meditacije.

Istraživanja pokazuju da čaj od ove biljke usporava razvoj tumora i sprečava stvaranje malignih ćelija. Matcha je čuveni zeleni prah koji se pravi od celog lista zelenog čaja i odavno je poznat u japanskoj tradiciji.

Ovaj prah je bogat antioksidantima i polifenolom više nego zeleni čaj, što ga čini glavnim borcem protiv raka. Visok nivo antioksidanata stvara nove krvne sudove koje usporavaju razvoj tumora i pomažu da se u jetri razviju enzimi za eliminisanja toksine iz tela.

Takođe, bolje će vas razbuditi od kafe, a nova istraživanja potvrđuju da smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. U vruću, ali ne provrelu vodu sipajte 2 grama matcha praha i mešajte dok ne zapeni. Nemojte da pijete više od 2 šolje na dan.

Komentari (0)

Loading