Jača imunitet i pomaže kod mršavljenja: Otkrijte prednosti kafe sa biberom
Foto: Shutterstock

Osnažujuće svojstvo kofeina je nekoliko puta pojačano dodatkom bibera pa tako poboljšava cirkulaciju krvi, obezbeđuje oksigenaciju mozga i poboljšava koncentraciju. Pored toga, tandem kofeina i bibera aktivira kratkoročno pamćenje, što olakšava pamćenje velikih količina informacija.

I kafa i biber su bogati izvori antioksidanata. Oni štite telo od oštećenja slobodnih radikala, zaustavljaju upale u telu, usporavaju starenje, sprečavaju stvaranje bora, poboljšavaju stanje kože i štite je od štetnog dejstva ultraljubičastog zračenja.

Kombinacija kafe i bibera stimuliše proizvodnju hormona sreće serotonina ništa lošije od čokolade, a istovremeno sadrži minimalnu količinu kalorija. Peperin (aktivni sastojak bibera) ubrzava metaboličke procese i obezbeđuje efikasnu detoksikaciju organizma – preporučujemo svima koji žele da smršaju da obrate posebnu pažnju na piće.

U kafu se osim bibera mogu dodati i aleva paprika i crvena čili paprika. Aleva paprika će dati više ukusa, dok će čili će dati piću oštrinu. Stručnjaci ne preporučuju takvu kafu osobama koje pate od gastrointestinalnih bolesti - biber može postati previše jak iritant za upaljenu sluzokožu.

Kako pripremti kafu sa biberom?

Potrebno vam je:

  • 4 kašičice mlevene kafe
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera ili paprike
  • cimet, karanfilić, muskatni oraščić po ukusu
  • Sve suve sastojke pomešati i preliti sa 0,5 ml vode i kuvati dok se ne stvori bogata pena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading