MOĆNIJI OD BLOKATORA U med dodajte 1 biljku i za 5 dana ćete zaboraviti na bolove u leđima i zglobovima
Foto: Youtube/Printscreen

Verovatno znate sve o prednostima meda, ali kada se pomeša sa lovorovim listom, dobija se moćan prirodni lek. Lovorov list je bogat hranljivim materijama. Sadrži fitosterol, linalol, eterična ulja, tanine, kamfor i kiseline. Ukratko, lovorov list je bogat proizvod koji pomaže našem telu da nadoknadi elemente koji nam nedostaju.

Kombinacija meda i lovorovog lista samo pojačava njegovu lekovitost, jer je med bogat korisnim vitaminima i mikroelementima. Ova kombinacija pomaže kod bolova u zglobovima, jer uklanja višak soli iz organizma.

Kako napraviti ovaj narodni lek?

Koristite jedno pakovanje lovorovog lista i 3 kašike meda. U šerpu prvo sipajte lovorov list, pa dodajte oko 1,5 l vode i držite oko 20 do 30 minuta. Prokuvajte lovorov list na šporetu tako što ćete pustiti vodu da se zagreje i kuvati 5 minuta. Nakon toga skinite lovor sa šporeta.

Dobijeni čaj ohladite oko 40 minuta na sobnoj temperaturi. Uklonite listove iz čaja, pa dodajte 3 kašike prirodnog meda. Pijte svaki dan trećinu dobijenog čaja sa medom tokom 5 dana. Nakon toga, napravite pauzu od oko 3 nedelje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading