VELIKO OTKRIĆE NAUČNIKA Soda bikarbona korišćena na ovaj način sprečava mnoge bolesti
Foto: Foto: Youtube/printscreen

Upotreba sode bikarbone je veoma poznata, a mnoge od njih su povezane sa zdravljem. Uz jednostavne napitke napravljene na bazi ove sode možete preventivno delovati na pojavu bolesti, podići sopstvenu energiju, ubrzati metabolizam ili izlečiti bolestan stomak.

Poznavaoci značaja sode bikarbone naveli su čak 77 njenih korisnih svojstava koja se mogu široko koristiti u zdravlju, lepoti ili domaćinstvu. Nije novost da konzumacija sode bikarbone može značajno da poboljša opšte zdravstveno stanje, a kada se kombinuje sa nekim drugim sastojcima, njena moć se može čak i povećati.

Navešćemo četiri primene sode bikarbone i pića na bazi nje, koje možete sami da napravite kod kuće i na potpuno prirodan način rešite nekoliko zdravstvenih tegoba.

Soda bikarbona kao preventiva:

Ovo je najjednostavnija primena sode bikarbone, kada se njen prah pomeša sa običnom vodom za piće. Napitak u kome se mešaju voda i soda bikarbona nastaje kada se dve kašike sode sipaju u čašu vode. Ovu mešavinu treba popiti u roku od sat vremena i ponoviti postupak 3 puta dnevno.

Obična voda zamućena sodom bikarbonom ne leči nijednu specifičnu bolest, ali je preventivna za mnoge bolesti. Trebalo bi da se trudite da telo bude u alkalnom stanju, a soda bikarbona može pomoći u balansiranju pH nivoa u telu, što će sprečiti mnoge bolesti, čak i one najteže, jer je previše kiseline u telu jedan od vodećih uzroka. od mnogih bolesti.

Ako imate žgaravicu ili druge probleme sa varenjem, rastvorite pola kašičice sode bikarbone u pola šolje vode i pijte jedan sat posle svakog obroka.

Soda bikarbona kao energetski napitak:

Soda bikarbona može da deluje i kao podrška energiji tela tokom fizičkog napora ili vežbanja u teretani, jer pomaže da se smanji kiselost koja se stvara u mišićima tokom treninga. Za ovaj napitak potrebno je 7 šoljica kokosove vode, koju treba zagrejati, pa u nju sipati 1/4 kašičice sode bikarbone. U ovaj rastvor sipajte 1/2 šolje limunovog soka, 1/4 šolje meda i 1/2 šolje morske soli.

Sipajte smešu u staklenu teglu i čuvajte je u frižideru. Uz upotrebu tokom vežbanja, ovaj energetski napitak može trajati sedam dana.

Soda bikarbona i zeleni čaj za bolji metabolizam:

Ovaj napitak će ubrzati metabolizam i tako pomoći u smanjenju telesne težine. Primarna jedinjenja koja se nalaze u zelenom čaju, kao što su katehin, teanin i kofein, dokazano sagorevaju masti u telu, dok dodatak sode bikarbone podržava gubitak viška masti, jer se ne može dobro sagoreti u kiseloj sredini. Napitak se pravi tako što se u šolju pripremljenog zelenog čaja doda 1/4 kašičice sode bikarbone i pije se najmanje jednom dnevno.

Soda bikarbona za bolest želuca:

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je poremećaj probavnog sistema uzrokovan time što se sadržaj želuca vraća u jednjak, a soda bikarbona je odlična za lečenje ovog problema. Pomešajte 1/4 kašičice sode bikarbone sa 2 kašike jabukovog sirćeta u šolji vode. Pijte po potrebi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading