ZABORAVITE NA SRPSKU SALATU Krastavac i paradajz se ne jedu zajedno, možete da otrujete organizam

alo.rs/S.Ć. | Žena 25.08.2022 16:31

Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje su opasne

Foto: Shutterstock

Sigurno će vas iznenaditi da činjenica da mešanje paradajza i krastavaca u salati nije preporučljivo!

Naime, ovo povrće nema jednako vreme probavljanja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da otruje organizam i izazove bolove, grčeve i nadutost, piše HealthTipsPortal.com.

Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje bi trebalo da izbegavate:

Voće nakon obroka

Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.

Testenina i sir

Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.

Meso i sir

Previše proteina za vaš želudac.

Hleb i sok od pomorandže

Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.

Povrće i sir

Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.

Dinja i lubenica

Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.

Banane i mleko

Ova kombinacija usporava varenje.

Voće i jogurt

Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više