Spustite temperaturu tela na prirodan način: Najbolja poza za spavanje tokom vrelih noći
Foto: Shutterstock

Iako je po danu vrućina često nepodnošljiva, ona može biti još i veći problem noću. Ako se celu noć vrtite po krevetu tražeći najbolju pozu za spavanje i tražite najhladniji deo jastuka, stručnjak za spavanje Džejms Lajnhard kaže da postoji položaj spavanja u kojem ćete biti mirniji po sparnom vremenu, piše Mirror.

Položaj spavanja i te kako može uticati na kvalitet sna tokom vrućih večeri, a stručnjak savetuje da izbegavate spavanje na stomaku, osim ako baš ne morate zbog zdravlja. Naime spavanje na stomaku može uzrokovati nepravilno disanje i nemir, što nikako nije korisno kad je ovako toplo.

On tvrdi i da je položaj u kojem ležimo veliki faktor kojim možemo kontrolisati rashlađivanje tela, a najbolji je, kaže, položaj koji naziva „sanjar“ - što znači ležanje u polufetalnom položaju.

- Ako se noću vrtite i okrećete, otkucaji srca vam rastu. Zbog toga vam je toplije jer više krvi pumpa telom, tako da će vam biti još toplije i kad je napolju prevruće - objasnio je.

Rekao je i da je, iz njihovog iskustva, važno osigurati udobnost u krevetu, kao i nameštati se u spomenuti položaj jer je to najbolji način da se noću održi niža telesna temperatura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading