SVI IH BACAJU, A PRAVO SU BLAGO Napravite domaći, čudotvoran, naučno dokazan preparat za štitnu žlezdu, srce, krv, kosti
Foto: Pixbay

Kalcijum ima brojne važne funkcije u telu. Pored izgradnje koštane mase i sprečavanja osteoporoze, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše rad srca, sprečava zgrušavanje krvi i podstiče san. Važan je i za rad imunih ćelija i zdravu kožu i kosu. Brojni su faktori koji izlivaju kalcijum iz organizma, pre svega previše sedenja, kafe, alkohola i gaziranih pića.

Nedostatku kalcijuma su posebno skloni trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci i osobe koje pate od smetnji u varenju. Ljuska jajeta sadrži 90 odsto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor ovog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je hemijski sastav ljuske jajeta gotovo identičan ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne leči samo simptome nedostatka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska i stimuliše koštanu srž da proizvodi krvna zrnca. Pored toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodan i veoma efikasan dodatak kalcijuma. U zavisnosti od starosti, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.

Lekovi za štitnu žlezdu

Ljuske od osam jaja dobro operite, osušite, izgnječite, prelijte sokom od dva limuna i ostavite u frižideru nekoliko dana. Kada se školjke istopi, tečnost procediti i pomešati sa litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da odstoji sedam dana pre upotrebe.

Pijte jednu kašičicu dva do četiri puta dnevno posle jela. Lek za gastritis, čir Pomešati kašiku mlevene ljuske jajeta sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića.

Uzimajte po jednu kašičicu tri puta dnevno 20 dana.

Pomešajte mlevene ljuske jajeta sa dve kašike limunovog soka na vrhu noža. Kada se ljuske rastvore u soku, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri-pet jaja dobro operite, izgnječite i stavite u tri litra vode. Čuvajte vodu sa ljuskom u frižideru do nedelju dana i koristite je kao vodu za piće. Uzmite dve do tri čaše vode sa malo limunovog soka dnevno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading