DREVNI NARODNI LEKOVI Prirodom, protiv zanemoćalog ponosa
Foto: Shutterstock

Ali problemi s erekcijom nisu novog datuma zbog čega tradicionalne medicine drevnih naroda poznaju brojne biljke koje su se koristile za jačanje libida ili problem impotencije. Ovo su neke od najefikasnijih…

Azijski ženšen

Kontinuirano uzimanje azijskog ženšena poboljšava seksualnu funkciju, naročito u slučaju erektilne disfunkcije. Sam mehanizam delovanja još nije jasan, ali smatra se da aktivni sastojci biljke omogućuju bolji protok krvi u penis. Takođe, ženšen podstiče vitalnost i izdržljivost organizma pa se veruje da diže libido kod oba pola pa ga mogu uzimati i žene koje stalno boli glava kad treba da upražnjavaju seks.

Maka

Maka  je poznata kao ženšen s Anda, a tradicionalno se verovalo da jača snagu, izdržljivost, libido i poboljšava plodnost. Danas se zna da sadrži značajne količine proteina, masti, vlakana i minerala, uključujući gvožđe. Delovanje make očituje se u povećanju telesne kondicije i izdržljivosti, a istraživanjima je dokazan njen doprinos povećanju libida, volumena ejakulata i broju spermatozoida. Povoljna svojstva na potenciju maka duguje sadržaju važnih aminokiselina koje podstiču nastajanje azotovog oksida, koji opušta i širi krvne sudove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading