OJAČAJTE IMUNITET I UBRZAJTE VARENJE Uz pomoć 2 kašike ovog moćnog džema skroz ćete ispraziti creva

alo.rs/S.Ć. | Žena 23.06.2022 17:41

Pacijenti koji su patili od zatvora jeli su jednu supenu kašiku džema dnevno što im je povećalo učestalost pražnjenja creva

Foto: Youtube/Printscreen

Iako se čini da je zatvor bezazlen, nije tako, pogotovo ako traje mesecima jer se čovek za to vreme ne oseća prijatno u svojoj koži. Karakteriše ga otežana defekacija, tvrda stolica. Prema statistici, svaka deseta osoba ima problema sa tim.

Zatvor je neophodano  izlečit ne samo zbog bola, već i zbog toga što otpadne materije treba što pre izbaciti iz tela. Zato je važno probati prirodna pomagala, a džem je među najboljima. Pacijenti koji su patili od zatvora jeli su jednu supenu kašiku džema dnevno što im je povećalo učestalost pražnjenja creva.

Urme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog čega se smatraju najzdravijim voćem. Oni su izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za funkciju creva. Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnim. Lako se svare i smanjuju glad.

Po sastavu urme su prirodni multivitaminski sto. Anemični bolesnici treba da jedu urme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 g urmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao deo hemoglobina, određuje kapacitet nošenja kiseonika u krvi. Urme sadrže kalcijum koji je koristan za dijareju. Pored toga, pomažu u obnavljanju crevne flore.

Recept za laksativ džem

Sastojci: 150 g urmi (1 šolja), 150 g suvih šljiva (1 šolja), 1,5 šolje kuvane vode

Priprema: urme i šljive iseći na komade. Stavite u ključalu vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Dobijena količina treba da bude dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, namazati, dodati u ljuspice...

Suve šljive imaju hranljivi efekat, propisane su decenijama. Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže 15 puta više od drugog voća. Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koji mogu da konzumiraju i dijabetičari. U crevima se sporo obrađuje, što dovodi do mekše stolice. Oni su dobar izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za funkciju creva.

Saveti za postizanje redovnog pražnjenja creva:

- Piti dosta vode;

- Jedite hranu bogatu vlaknima: voće, povrće i izbegavajte laksative jer postoje prirodne metode koje možete koristiti za poboljšanje varenja. - Izbegavajte mleko i kofein.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više