STARI LEK ZA ČIŠĆENJE I REGENERACIJU Na prazan stomak čaša mlake vode sa ovim začinom pokreće i podmlađuje telo
Foto: Shutterstock

Naučnici se slažu da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utiče na ljudsko telo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže telu da se samo regeneriše.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo tijelo.

"Caka" je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njen zdrav učinak zagarantovan.

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sistema, povoljan uticaj na proširene vene i još mnoge druge.

Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrednost i stoga što je bogata mineralima koje telo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni joni soli vežu se uz negativne jone molekula vode i obrnuto.

Rezultat je nova struktura koju telo izvrsno apsorbuje. Voda time više nije čista voda, a so nije samo so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sve što treba da uradite jeste uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu kašičicu morske soli. Ovo je tek nekoliko razloga zašto biste to trebali učiniti:

Hidratacija
Nutricionista Mat Stoun ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i preterati pa telo postaje prepunjeno tečnošću. Umesto čiste vode savetuje upravo ovakvu - posoljenu, jedanput dnevno.

Varenje
Imate li problema s varenjem, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju digestivni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primetiti pozitivne promene i izregulisano varenje.

Nestanak nesanice
Minerali soli smiruju nervni sistem. Stoga, imate li problema sa nesanicom, ova će časa blagotvorno uticati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

Detoksikacija
Reč je o čaši čiji sadržaj deluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tela i rešava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme sa kostima, naročito onima koji imaju problema sa osteoporozom.

Blagotvoran uticaj na kožu
Ako želite nežan odsjaj čiste kože, posle čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim faktorom, koža će vam blistati.

Bogat izvor minerala
Sve prethodne tačke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji sa vodom i njenim blagotvornim dejstvima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvoumite i isprobajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Komentari (0)

Loading