Imate simptome bronhitisa? Ova tri čaja su najbolji način da ih ublažite

alo.rs/minutzamene/Lj.Č. | Žena 02.05.2022 12:00

Pored lekova koje vam je doktor prepisao, ovi napici će vam sigurno pomoći

Foto: Shutterstock

Čaj za bronhitis od belog sleza

Veoma pristupačan čaj za bronhije predstavlja upravo beli slez. Sa svojim aktivnim svojstvima fenolne kiseline, kalcijuma i tenina beli slez je omiljen i delotvoran kao čaj za kašalj. Beli slez umiruje nadraženu sluzokožu disajnih organa i time sprečava pojavu kašlja.

Čaj od origana

Poslednjih godina sve se više priča o svim pozitivnim svojstvima ove začinske mediteranske biljke. Naime origano sadrži veliki broj vitamina koji povoljno utiču na imuni sistem i reševaju problem pri svakoj prehladi. Čaj za bronhitis i kašalj treba da sadrži sve antioksidante koji će doprineti bržoj regeneraciji sluzokože disajnih puteva a čaj od origana upravo  sadrži u sebi. Origano deluje umirujuće na respiratoni trakt, poboljšava iskašljavanje, umanjuje simptome aktunog bronhitisa i jača imuni sistem. Origano možete piti u čaju a pored toga možete korisiti i ulje od origana i praviti obloge za vrat. Umasirajte ulje od origana na vrat i stavite toplu oblogu. Ovaj proces preporučujemo vam pred spavanje kako bi ste imali miran san bez kašlja.

Čaj od majčine dušice protiv bronhitisa

Majčina dušica ima veoma veliki spektar primene pri lečenju različtih obolenja. Počev od nesanice, upale bešike, migrena pa do problema sa disajnim organima. Kod akutnog ili hroničnog bronihitisa deluje veoma efikasno jer sadrži moćna antioksidantna svojstva. Majčina dušica je odličan čaj protiv bronhitisa jer sadrži u sebi neophodne odlike za umirivanje kašlja, izbacivanje sekreta iz pluća i kod malaksalosti. Deluje umirujuće. Zahvaljujući ovom napitku,  u periodima prehlade spavaćete mirno i nećete se buditi usled problema sa kašljem.

Expand player
Pogledajte više