OTKRIJTE DA LI VAŠIM KRVNIM SUDOVIMA "KOLAJU" UGRUŠCI Vrhove prstiju stavite u hladnu vodu, a ovo je znak da se javite lekaru
Foto: Printscreen/RTS

Kad je cirkulacija slaba, protok krvi je usporen, što znači da ćelije ne mogu da dobiju sav potreban kiseonik i hranljive materije. Mogući uzrok problema sa cirkulacijom mogu biti krvni ugrušci koji dolaze do srca ili pluća i potencijalno su smrtonosni.

Ako je krvni pritisak previsok, a patite od arterioskleroze, stanja koje dovodi do krutosti arterija, imate smanjen potok krvi.

Da bi najbrže proverili stanje vaših krvnih sudova potrebana vam je manja posuda i hladna voda.

Vrhove prstiju potopite 30 sekundi u hladnu vodu.

Ukoliko postanu plavi ili beli, to je pokazatelj da imate problem sa cirkulacijom.

Kao rezultat toga, ovi delovi tela ne dobijaju dovoljno krvi i mogu da utrnu.

Ljudsko telo sadrži mrežu kapilara i krvnih sudova ukupne dužine čak 100.000 kilometara. Zajedno sa srcem i ostalim mišićima, čine kardiovaskularni sistem. 

Četkajte i telo, a ne samo kosu

Pokrenite krvotok pomoću četke za telo sa krutim, ravnim čekinjama. Koristite je na suvoj koži. Četkajte kožu tela dugim pokretima od nogu ka gore, a koristite kružne pokrete za stomak i donji deo leđa. Suvim četkanjem će se pobojšati cirkulacija, a ono će vas rešiti i suve kože. Činite ovo redovno, pre tuširanja i poboljšajte cirkulaciju.

Kupanje i cirkulacija

Kupka je odličan način da pokrenete cirkulaciju. Topla voda širi krvne sudove. Ako niste ljubitelj dugog boravka u kadi, brzo tuširanje će imati sličan efekat. Čak i hladnija voda pokreće cirkulaciju, jer ubrzava cirkulaciju kako bi se telo zagrejalo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading