NEVEROVATNO MOĆAN LEK Prelijte lovor sa ovim uljem i automatski otkloniti bol u zglobovima, rešiti problem upaljenih limfnih čvorova, migrene...
Foto: Youtube/Printscreen

Lovorov list se još od davnina koristio kao začin ali i kao lek, prvenstveno zbog svog antiseptičkog i protivupalnog dejstva.

Bogat je vitaminima iz B grupe (riboflavin, piridoksin, niacin i pantonenska kiselina) koji pomažu boljem funcionisanju nervnog i mišićnog sistema, utiču pozitivno na metabolizam, hormonski sistem i lovor sadrži i brojne minerale: kalijum, bakar, mangan, kalcijum, selen, gvožđe, magnezijum i cink. Lovorov list u rakiji ili u maslinovom ulju uspešno leči mnoge zdravstvene tegobe, a u nastavku saznajte i koje.

Od ovih listova možete pripremiti lekovito ulje, koje poseduje odlična zdravstvena svojstva. Otkrivamo vam više o svojstvima ovog proizvoda i kako ga koristiti.
 

Lovorov list - zdravstvene prednosti:

- Smanjuje bol

- Smiruje nervni sistem

- Povećava i stimuliše proces znojenja

- Jača imuni sistem

- Podstiče ukupnu mentalnu aktivnost

- Osim toga, možete ga koristiti za lečenje proširenih vena i bolnih zglobova.

Potrebni sastojci:

- 30 grama lovorovog lista

- 250 ml maslinovog ulja

Način pripreme: Zgnječite lovorov list i prelijte ga maslinovim uljem. Smesu stavite u staklenu flašu, dobro zatvorite i ostavite da stoji na tamnom i hladnom mestu 14 dana. S vremena na vreme protresite sadržaj boce. Posle 2 nedelje, procedite ulje kroz gazu i prenesite tečnost u drugu posudu. Dobijeno lovorovo ulje držite u hladnoj prostoriji.

Lovorovo ulje kao lek:

Ako je potrebno, lagano zagrejte ulje parom. Ulje dobro utrljajte na obolele zglobove. Osim za lečenje zglobova, lovorovo ulje se koristi i za lečenje upaljenih limfnih čireva, migrene i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje, potrebno je umasirati ulje na slepoočnice. Tako će bol vrlo brzo nestati.

Lovorovo ulje može zameniti aspirin, jer je u stanju da smanji povećanu telesnu temperaturu. Takođe, pomaže u ublažavanju bolova u stomaku i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Takođe, lovorovo ulje je odlično za preventivne mere. Ima sposobnost da poveća otpornost na infekcije, odnosno odličan je kada je u pitanju jačanje imuniteta. Možete koristiti lovorovo ulje za pripremu losiona za rešavanje problema sa kožom lica. Ovaj losion je veoma efikasan u borbi protiv akni i mitesera.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading