Nosioci ove krvne grupe treba da izbegavaju žitarice – opasne su!
Foto: Foto: Youtube/printscreen

Nutricionista Piter Diadamo tvrdi da postoji adekvatna dijeta za svaku krvnu grupu, jer po njegovom zaključku krv hemijski reaguje sa hranom koju jedemo.

Ukoliko jedemo hranu koja odgovara našoj krvnoj grupi to će pomoći da lakše smršamo, osećamo se bolje i imamo više energije.

Nulta krvna grupa

Pripadnicima ove krvne grupa odgovara visokoproteinska dijeta, bogata nemasnim mesom, belim, pileći mesom i ribom. Preporučljive su i žitarice, pasulj i mlačni proizvodi.

Diadamo preporučuje i razne suplemente koji pomažu kod stomačnih problema i problema sa varenjem koji su česti kod pripadnika nulte krvne grupe i mogu izazvati i česte, iznenadne mučnine i povraćanje.

A krvna grupa

Dijeta zasnovana na povrću i voću bez mesa, pasulju i celovitim žitaricama, a idealno bi bilo da budu organskog porekla. Pripadnici A krvne grupe imaju slabiji imunitet pa je preporuka da vode računa o tome šta jedu i izbegavaju hranu koja je tretirana pesticidima.

B krvna grupa

Pripadnici ove krvne grupe da izbegavaju kukuruz, pšenicu, heljdu, sočivo, paradajz, kikiriki i susam. Piletina je takođe problematična. Diadamo preporučuje jaja, zeleno povrće, jaja i određenu vrstu nemasnog mesa i nemasnih mlečnih proizvoda.

AB krvna grupa

Hrana na koju se treba fokusirati uključuje tofu, dosta morskih plodova, mlečne proizvode i zeleno povrće. Diadamo savetuje ljudima sa ovom krvnom grupom da izbegavaju kalorična, dimljena i crvena mese, kafu i alkohol zbog niskog nivoa kiseline u želucu.

Zaključak koji važi za sve krvne grupe je da u toku dijete pijete dosta tečnosti, vode i blage biljne čajeve, a potrebno je izbegavati sve mesne prerađevine i proste šećere

Komentari (0)

Loading