ČUDESNA MOĆ JAPANSKE VODE Spaljuje masti na trbuhu, leđima i bedrima, a ubrzavaju metabolizam
Foto: Shutterstock

Internet je preplavljen bezbroj dijeta, recepata i lekova za mršavljenje, a neke ste verovatno već isprobali i zaključili da neki deluju, a neki ne. Jedan takav recept se izdvaja po efikasnosti i brzim rezultatima - đumbir voda.

Voda od đumbira pomaže u sagorevanju masti čak i sa mesta gde su veoma tvrdoglavi kao što su stomak, leđa i butine. Osim što će doprineti gubitku težine, dobro će uticati na celokupno zdravlje i zaštititi vas od mnogih bolesti, budući da aktivni sastojak đumbira, gingerol, ima antiinflamatorna svojstva.

Napitak deluje tako što ubrzava metabolizam i pomaže telu da sagoreva masti bez štetnih posledica. Pored prednosti za liniju, ima i niz korisnih efekata na zdravlje.

Blagotvorno dejstvo japanske vode na zdravlje

Normalizuje krvni pritisak - redovno pijenje vode od đumbira pomaže u regulisanju krvnog pritiska i sprečava stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje pojavu infekcija – vekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehladu i grip. Ima antiinflamatorno dejstvo - napitak ima jaka antiinflamatorna svojstva koja ga čine idealnim lekom za upalne bolesti kao što su artritis i giht.

Poboljšava cirkulaciju – Đumbir ima sposobnost da pojača cirkulaciju uglavnom zbog prisustva gvožđa i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i sprečiti niz problema povezanih sa lošom cirkulacijom.

Smanjuje simptome prehlade i gripa – redovna konzumacija đumbira poboljšava imuni sistem.

Reguliše varenje - Voda od đumbira eliminiše neprijatne probleme sa varenjem kao što su loše varenje, nadimanje, refluks kiseline i zatvor.

Ublažava bolove u zglobovima - zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, redovna konzumacija vode od đumbira sprečiće bolove u zglobovima.

Recept

Sastojci: 1,5 litara vode Nekoliko tankih listova đumbira (najmanje 1 cm đumbira) Svaki dan pijte malo limunovog soka

Priprema: Pustite da voda provri, a u međuvremenu isecite oljušteni đumbir na kriške. Dodajte đumbir u prokuvanu vodu i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, ohladite i dodajte limunov sok.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading