Preporodite svoj organizam: Povećajte nivo hemoglobina i pobeljšajte krvnu sliku na prirodan način
Foto: Shutterstock

Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik i dovodi do anemije.U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

Jedan od njih preporučuju i sami lekari, a koji je izuzetno dobar za povečanje hemoglobina, podizanja nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje krvne slike. 

Za pripremu ovog prirodnog leka biće potrebno:

  • 200 gr meda
  • 200 gr jezgra oraha
  • 200 gr suvog grožđa
  • 200 ml soka od šargarepe
  • 200 ml soka od cvekle
  • 2 limuna

Priprema:

Operite 2 limuna. Rasecite na pola i izvadite koštice. Sameljite na mašinu za mlevenje mesa ili na drugi način. Stavite u jedan sud. U smesu samlevenog limuna dodajte med, sok od cvekle i sok od šargarepe. Promešajte i posle u ovu smesu dodajte sitno iseckane orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promešajte.

Dobićete litarsku teglu ukusne i veoma zdrave lekovite smese. Čuvajte je u frižideru. Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pre jela.

Prirodni lekovi naravno služe kako bi pomogli ljudima. Međutim, ukoliko imate neki zdravstveni problem, preporuka je da se prvo konsultujete sa svojim izabranim lekarom. Alternativna i prirodna medicina imaju svojih prednosti, ali najbolje su u kombinaciji sa stručnim mišljenjem doktora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading