REZULTATI ISTRAŽIVANJA IZNENADILI MNOGE Evo koja hrana usrećuje ljude
YouTube/ Printscreen

Studija je sprovedena tokom 2020. godine na 2158 ispitanika, kod kojih su analizirane emocije prema hrani koja im je dostavljana.

Pratili su njihove reakcije pet minuta pre dostave hrane i pet minuta nakon što su pojeli hranu, a fokusirali su se na 11 različitih vrsta kuhinje.Ovih pet vrsta hrane izaziva najviše sreće kod ljudi.

1.Indijska hrana

Na vrhu liste nalazi se indijska hrana i ona, prema ovom nemačkom istraživanju,čini ljude najsrećnijima.Prema rezultatima studije ova hrana povećava osećanje sreće za 83 posto.Zdravi sastojci koji se koriste u ovoj kuhinji poboljšavaju raspoloženje, zdravlje i pamćenje.

2.Suši

Iako suši ne vole baš svi da jedu,oni koji vole sirovu ribu,osećaju se srećnije za čak 73 posto nakon što pojedu svoj obrok,kaže studija.

3.Hamburgeri

Hamburgeri su popularni u celom svetu.Nemačka studija pak navodi da su se ljudi osećali srećnije za čak 70 posto nakon što su pojeli ovu vrstu hrane, piše Index.hr.

4.Tajlandska kuhinja

Prema reakcijama ispitanika,dostava iz restorana s tajlandskom hranom povećava osećaj sreće za 64 posto.

5.Kineska hrana

Istraživanje je pokazalo da naručivanje hrane iz kineskog restorana čini ljude srećnijima, čak za 58 posto.Ljudima se veoma dopada raznolikost kineske kuhinje, zbog čega je rado naručuju.

Komentari (0)

Loading