MISLILA DA JE LEĐA BOLE OD DUŠEKA: Kada je otišla lekaru, dijagnoza joj je slomila srce!
Foto: Shutterstock

Bolovi u leđima nastaju usled dugotrajnog i svakodnevnog sedenja, fizičke neaktivnosti, nepravilnog držanja ili upale koja nastaje prilikom promaje.

Osim toga, bolove u leđima često prepisujemo neudobnom dušeku, kao što je to na početku mislila i 30-godišnja Džema Braun.

Prilikom započinjanja zajedničkog života sa svojim partnerom, Džema je osećala svakodnevne bolove u leđima, a kako kaže, vodila se mišlju da je reč o navikavanju na novi dušek. Ipak, ovaj simptom bio je samo početna stavka smrtonosne bolesti. Na nagovor svoje majke Džuli, Džema je posetila lekara opšte prakse, da bi joj se ubrzo dijagnostikovao rak grlića materice.

Džema se danas potpuno oporavlja, ali je imala samo 27 godina kada je prošla kroz menopauzu, a zbog ove bolesti ne može da ima decu. Rak grlića materice otkriven je u septembru 2017. godine.

"Majkl i ja smo bili na medenom mesecu i zajednička kupovina kreveta bila je naša prva velika kupovina. Bila sam uzbuđena kada je stigao, ali za nekoliko dana počeli su nesnosni bolovi u leđima. Uzeli smo dušek od memorijske pene i mislila sam da mi je potrebno vreme da se naviknem na njega. Moja mama je na kraju insistirala da odem kod doktora i bila sam šokirana kada sam saznala da imam rak. Srce mi je bilo slomljeno kada sam saznala da nikada neću imati bebu, ali bolest je Majkla i mene zbližila i sada planiramo da se venčamo", rekla je Džema za The Sun.

Ova tridesetogodišnjakinja dodaje da želi da upozori druge žene da ne ignorišu bolove koje osećaju.

"Moj bol se pogoršavao i uzimala sam mnogo lekova protiv njega. Pritom, kada sam dobila rezultat od lekara, sećam se da ga nisam pogledala i po nekoliko sati, jer sam bila prezauzeta na poslu. Bila sam šokirana! Bila sam mlada žena, u novoj vezi. Rečeno mi je da ne mogu da imam decu, što mi je slomilo srce i brinula sam se kako će se Majkl osećati. Rekla sam mu da me ostavi jer sam se osećala krivom što ne mogu da mu rodim dete, a dugo nisam mogla da imam odnos", rekla je Džema.

"Hemioterapija je bila užasna. Moji roditelji i partner su mogli da čuju moje vrištanje u čekaonici na odeljenju", ističe Džema.

U oktobru, Džema je učestvovala u skoku padobranom sa 14.000 metara, kako bi prikupila sredstva za dobrotvorne organizacije koje su je podržavale tokom njene bolesti. Majkl je Džemu zaprosio na Dan zaljubljenih 2018. a planiraju da se venčaju ove godine.

5 RANIH SIMPTOMA KOJE TREBA DA ZNATE:

Abnormalno krvarenje (tokom ili posle seksa, između menstruacija i posle menopauze)
Neobičan vaginalni sekret
Neprijatnost ili bol tokom seksa
Bol u donjem delu leđa
Nenamerni gubitak težine

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading