DOKTOR NESTOROVIĆ TVRDI Ove 3 stvari direktno vode ka stvaranju tumora
Foto: Printscreen Balkan info

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu okidač za nastanak najopakije bolesti.

Sa druge strane, doktor je otkrio i da postoje testovi za ranu dijagnostiku karcinoma.

Jedan test je 2013. godine patentiran, odobren je od američke Agencije za hranu i lekove. Test otkriva protein koji stvaraju samo maligne ćelije. Kad imate 2 miliona malignih ćelija u organizmu, test je pozitivan. Tad imate tumor koji je veličine 0,8 milimetara – objasnio je stručnjak, ističući da je kod najteže bolesti savremenog sveta najbitnija prevencija.

"Poslednjih godina je postalo jasno da je rast tumora izuzetno zavistan od metabolizma, posebno šećera. U poređenju sa normalnim ćelijama, ćelije tumora zavise izuzetno mnogo od glukoze. Glukoza se koristi bez učešća mitohondrija, što za posledicu ima stvaranje mlečne kiseline. Da bi iskoristili glukozu, tumorske ćelije primoravaju okolne ćelije vezivnog tkiva da im ustupaju mitohondrije u procesu koji je poznat kao transfer mitohondrija. Ove ćelijske organele se iz normalnih ćelija prenose preko mikrotubula u maligne ćelije. U normalnih ćelija, intenzivno razlaganje glukoze stvara slobodne radikale kiseonika, što dovodi do procesa nazvanog anoikis. Ćelije tumora imaju sposobnost da spreče ovaj process, a ovo im omogućava stvaranje metastaza. Dakle ishrana bogata grickalicama ili šećerima direktno vodi ka nastajanju tumora", ističe dr Nestorović.

Doktor je dodao:
"Čovek uništava planetu, ali i samog sebe. Mnogi autoriteti misle da se krećemo putem bez povratka. Nećemo pobediti rak dok ne promenimo način na koji funkcioniše naše društvo, a ovo ne može doći bez promene mišljenja. Muka mi je od ekonomista koji govore o održivom rastu, dakle neprekidnom, beskonačnom rastu proizvodnje i potrošnje. Priroda nas opominje, vratimo se svojoj suštini. Rak je samo simptom šire bolesti koja vlada ovom planetom".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Srb

11.11.2021 08:44

Dobro jutro genije. Kakva će nam biti ova zima? Koliko nam je još ostalo do gašenja sunca? Hoće li svemir implodirati i kad?

Dule

12.11.2021 04:46

Ovaj sve zna i u sve se meša. Užas! Uživaj čoveče u penziji i ne talasaj. Nećeš 100 godina i pored sve "pameti".

Maja

12.11.2021 12:19

Kako onda objašnjavate doktore tumore kod dece?Deca se kreću i nisu izložena stresu.Kod je u pitanju karcinom medicina još pipa po mraku ,a ovaj kao da je izmislio toplu vodu.

Mars

17.11.2021 18:20

Ima istine, moj deda je ziveo 95 godina, pusio je od svoje 15te godine, ali ceo zibot aktivan, bez stresa i hrana bareno povrce. Znaci, da je mozda imao sklonosti za razne bolesti ali zbog nacina zivota se nikad nisu ispoljile.