DOKTOR PREDRAG NENADIĆ: Ova svemoćna namirnica može zameniti šaku lekova, sprečiti bolesti i ublažiti posledice
Foto: printscreen/tvhappy

Koristi se vekovima u lečenju na našim prostorima, otac medicine Hipokrat je hvalio jabukovo sirće. Virusi i bakterije nikad ne mogu da se razvijaju u čovečijem organizmu u kiseloj sredini. A naša mokraća je prirodno kisela, zbog čega ne može doći do razvijanja virusa, pa ni korone. 

Doktor Predrag Nenadić otkriva da ukoliko nam je mokraća kisela, mi nećemo da se razbolimo. Ali zbog mnogih slučajeva mi svoju mokraću razblažimo, a kada ona postane alkalna, onda smo mi mamac i lepak za viruse i bakterijske infekcije. Zbog toga predlažem jabukovo sirće koje ne dozvoljava da ta ph vrednost u našoj mokraći pređe tih 6,4.

Kako nam ova namirnica može pomoći?

- Jabukovo sirće bi obavezno trebalo nositi na letovanje, kao sastavni deo priručne apoteke, jer može da učini mnogo za zdravlje svakog člana porodice. Ova jednostavna i zdrava namirnica pomaže kod infekcija, stomačnih tegoba, prehlade, trovanja, brani organizam od virusa i bakterija. Vekovima se koristi u lečenju psihofizičkih problema, za bolje varenje i cirkulaciju krvi, lečenje grla, bubrega, žuči, regulisanje holesterola i šećera, kod proširenih vena, sprečava stvaranje tromba i čisti krv od toksina.

 Na koji način se primenjuje terapija?

- Kada ste umorni, malaksali, osećate bolove u mišićima ili imate osećaj da ćete se prehladiti, obloge od jabukovog sirćeta i njegovo utrljavanje u kožu, pomoći će mišićima i dati telu snagu. Ove obloge pomaži i kod problema sa venama, pa nestaje bol, grčevi u listovima i osećaj da su vam noge teške, što se naročito dešava tokom leta. Ako imate bolove u vratu i leđima, kao posledicu promaje ili dugog i nepravilnog sedenja, utrljajte sirće. Vratiće telu pokretljivost i vitalnost, posebno nakon umora od dugog puta ili neprospavane noći.

Kaka jabukovo sirće pomaže u slučaju stomačnih problema?

Ukoliko, pak, često preterujete u jelu, masnoj hrani i piću, grickalicama i slatkišima, krv postaje kisela i organizam vremenom počinje da trpi i oboljeva. Čim unesete sirće u organizam, normalizuje se PH vrednost u krvi.

Nutricionista Predrag Nenadić ističe da aktivni kalijum u jabukovom sirćetu poboljšava koncentraciju, mentalnu i radnu sposobnost. Ovu namirnicu preporučuje i kao prirodno i zdravo sredstvo za dezinfekciju, kojim možete da prebrišete pribor za jelo, posuđe i čaše, a potom ih isperete vodom.

OSVEŽAVA I DAJE SNAGU

Jabukovo sirće uz dodatak bistrog soka od jabuke ili čiste vode u razmeri jedan prema pet, potpuno će vas relaksirati. Ovaj napitak osvežava telo, ublažava žeđ i snažno okrepljuje organizam. Mineral kalijum iz prirodnog sirćeta aktivira metabolizam, podiže energiju tako da se nećete osećati pospano i umorno.

BOLOVI U GRLU

Ukoliko osetite bolove u grlu zbog ledenog pića, sladoleda ili kao posledica prehlade, sagovornik "Života plus" predlaže da isperete grlo nerazblaženim jabukovim sirćetom nekoliko puta dnevno. Ako je prehlada uzela maha, zaustavićete je ukoliko dva puta dnevno popijete sirće razblaženo u vodi (1:5) i istopite aspirin ili paracetamol u slučaju visoke temperature.

Način upotrebe jabukovog sirćeta

Zavisi od toga zbog čega ga pijete. Praksa je da se ujutru razblaži jabukovo sirće u čaši mlake vode sa 2 kafene kašičice meda. Sa medom unosimo jako mnogo korisnih supstanci. Oni koji ne mogu da koriste med, onda jabukovo sirće pije samo sa vodom.

Jabukovo sirće se pije tokom celog dana, ako hoćete da smršate. Ako jedete puno mesa, da ne bi došlo do zgrušavanja krvi, kao posledica kovida, pijte jabukovo sirće, koje će razblažiti našu krv.

Jabukovo sirće se pije i u Lugolovom rastvoru joda, time činimo pranje i dezinfekciju naše krvi.

Jabukovo sirće se može piti tokom čitavog dana i ne može tu da se pretera. Jedino ne bih preporučio trudnicama da piju jabukovo sirće, jer podiže dijafragmu pa mogu imati neke smetnje.

Što se tiče keto dijete: poenta je da izbacite ugljene hidrate, da izbacite pirinač, krompir, testenine i hleb.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading