"ON VIŠE NAMA PLUĆA"! CELA PORODICA ZARAŽENA KORONOM Sin antivakser se izvukao, drugi nisu imali tu sreću, svi zgroženi njegovim potezom
Foto: Printscreen/Twitter

Od prvog momenta lekari apeluju na ljude da se vakcinišu, ali i dalje ima onih koji „ne veruju u vakcine“. Mnogi se, nažalost, opamete tek kada bude prekasno… Dokaz za to je i priča o kojoj je na Tviteru izveštavao jedan muškarac iz Beograda, o porodici antivaksera u kojoj su se svi zarazili koronom.

"Mesecima pokušavamo da urazumimo očevog kuma (67) i njegovu porodicu, ženu (61), sina (30), ćerku (32), i baku (92). Sin je mega-antivakser, svi nevakcinisani. On srce, šećer. Žena imuni sistem. Baka onkološki. Svi korona. Bože, pomozi im", bio je prvi u nizu tvitova na ovu temu, objavljen 7. oktobra.

Tri dana kasnije, tviteraš je objavio nove vesti o stanju zaražene porodice.

"Sinu i dalje ništa. Baka i žena nemaju više temperaturu i nisu više u opasnosti. Parametri pokazuju ozdravljenje. Ćerka gura 38 temperaturu, bez upale pluća. Kum je primljen u Batajnici, ima obostranu upalu pluća, saturacija mu je na prijemu bila 82, priključen je na kiseonik", napisao je.

Foto: Printscreen/Twitter

 

Već narednog dana, stanje se pogoršalo.

"Kum nije dobro. Naglo je počela da mu pada saturacija i pored kiseonika, zabranjeno mu je da priča telefonom i ustaje. Prebačen je na poluintenzivnu. Žena i baka su nenadano počele da kašlju i malopre su otišle na snimanje pluća. Ćerka se oporavlja. Sinu i dalje ništa".

Stanje njegovog kuma i dalje se pogoršavalo, pa je narednog dana primljen na lečenje u bolnicu u Batajnici.

"Kum je loše. Prebačen je na High Flow aparat preko kog prima kiseonik 30L/min. To je podiglo saturaciju na 95, što daje nadu. Žena i baka ipak nisu otišle da snime pluća, kod kuće su, leže i kašlju. Baka se žali da je noge ne slušaju. Ćerka se oporavlja. Sin je zdrav".

Već 13. oktobra usledile su nove vesti.

"Kumu se stanje pogoršalo. Protok kiseonika je povećan na 60, saturacija mu pada. Žena čeka na prijem, noćas je otežano disala, verovatno ima upalu pluća. Baku je noćas odvela Hitna pomoć"...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading